Raziskovalna oprema

Raziskovalna oprema

Raziskovalno razvojna oprema

Ker v znanstveno raziskovalno delo vključujemo tudi naše študente, ki s tem pridobijo dragocene izkušnje, hkrati pa so dragocena pomoč pri projektih, je visokokakovostna in tehnološko napredna raziskovalna oprema ključnega pomena.

Granulator (SCHEER)

Granulator je namenjen pripravi granul. Kljub temu, da gre v našem primeru za laboratorijski granulator, je zelo kompakten in robusten. S pomočjo nastavitev hitrosti dveh rotorjev (dozirne glave, nož) lahko popolnoma kontroliramo dolžino granulata. Velikost granulata zavisi od dozirne hitrosti, ki jo lahko manualno nastavimo. 

Granulati so aglomerati praška, aglomeriranih delcev in raznih nosilcev dobljenih pri postopku granuliranja. Granulat lahko ustvarimo s suhim postopkom (z neposrednim stiskanjem) in suho granulacijo. Prav tako pa je mogoče granuliranje izvesti tudi z mokrim postopkom. Velikost granulata se lahko giblje od 0,5 mm-12 mm.

Suhi postopek granuliranja:

Na podlagi ustrezne hitrosti rotorja [Hz] in hitrosti noža, lahko dobimo pelete različnih dolžin (odvisno od nadaljnje aplikacije). Zrnca pridobljena s pomočjo suhega granuliranja so močnejša in manj porozna od zrnc, ki jih dobimo s pomočjo mokrih metod granuliranja. Prav tako je mogoče postopek suhe granulacije ponavljati tako dolgo, da dobimo zrnca ustrezne velikosti.

Nitno granuliranje je postopek povečevanja specifične površine ekstrudirane niti. To dosegamo na takšen način, da nit dovajamo do rotirajočega nazobčanega rezila pri čemer se nit v stiku z rezilom ustrezno manjša (nastanejo granule).

50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English