• Študij za inženirje prihodnosti

    Fakulteta za tehnologijo polimerov je z gospodarstvom tesno povezana in mednarodno uveljavljena akademska ustanova. Gradi na odličnosti študija, razvojnega in raziskovalnega dela ter študentom in podjetjem omogoča pridobivanje znanj iz enega najbolj zanimivih tehnoloških področij na svetu

  • Soustvarjamo prihodnost

    Gradimo na odličnosti študija, razvojnega in raziskovalnega dela ter študentom in podjetjem omogoča pridobivanje znanj iz enega najbolj zanimivih tehnoloških področij na svetu.

360 Ogled

Aktualne novice

Peletirka (Pellet Line, PT50)
/ Kategorije: Raziskovalna oprema

Peletirka (Pellet Line, PT50)

Kompavndiranje materialov z nizko nasipno gostoto (npr: vlakna, filmi, tkanine,itd.) predstavlja poseben izziv, saj tovrstne materiale ne moremo uspešno dozirati s standardno opremo. Za uspešno predelavo materialov z nizko nasipno gostoto je potrebno uporabiti posebno opremo za dozirnje (prilagojeno za nizke nasipne gostote) ali zvišati nasipno gostoto materiala, ki ga predelujemo. Peletiranje je postopek stiskanja materiala v obliko peleti. Pri postopku peletiranja material stisnemo v obliko pelet in mu posledično zvišamo nasipno gostoto. Dobljene pelete lahko nato predelujemo s standardno opremo za predelavo polimerov.    

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Fakulteta za tehnologijo polimerov je z gospodarstvom tesno povezana in mednarodno uveljavljena akademska ustanova. Gradi na odličnosti študija, razvojnega in raziskovalnega dela ter študentom in podjetjem omogoča pridobivanje znanj iz enega najbolj zanimivih tehnoloških področij na svetu.

Zakaj študirati na FTPO?

Poglejte, kaj pravijo naši študenti. Smo edini v Sloveniji, ki ponujamo visokošolski in magistrski študij Tehnologije polimerov. Študij za inženirje prihodnosti.

  • Ker je študij zanimiv in praktično naravnan.
  • Ker vam je po zaključku študija zaposlitev zagotovljena.
  • Ker boste med študijem uporabljali vrhunsko raziskovalno opremo.
  • Ker študentje pri nas niso le številke.

Vas zanima kakšne so karierne zgodbe naših diplomantov?

Drugi o nas

 

Dogodki

29. januar 2024
Vljudno vabljeni na informativne dneve FTPO za vpis na visokošolski strokovni študijski program prve stopnje Tehnologija polimerov ter magistrski...

Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o aktualnih temah, novostih in dogajanju na FTPO.

50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English