Drugi o nas

Drugi o nas

Študenti 

 • Žan Skodlar

  Žan Skodlar, dipl. inž. tehnol. polim. (VS)

  diplomant FTPO, Kolektor d.o.o.
  Študij na Fakulteti za tehnologijo polimerov je perspektiven in praktično naravnan, ki s pomočjo z gospodarstvom povezanimi predavatelji in strokovnimi sodelavci zagotavlja kvaliteto znanja študentov in jim omogoča odlične zaposlitvene možnosti.
 • Asist. Bojan Podpečan

  Asist. Bojan Podpečan, mag. inž. tehnol. polim.

  diplomant FTPO, raziskovalec plastike, Razvojni center orodjarstva Slovenije (TECOS)
  Visoka zaposljivost diplomantov, 3D modeliranje ter reševanje izzivov, ki jih prinašajo polimeri so bile tiste stvari, ki so me najbolj pritegnile, da sem se vpisal na fakulteto. Pri samem študiju mi je bilo najbolj všeč, da je le ta zelo praktično naravnan. Na fakulteti poučujejo profesorji, ki prihajajo iz gospodarstva in ki imajo praktična znanja. Le ti so nam med študijem dostikrat prestavili realne probleme, s katerimi se srečujejo v podjetjih. Ena izmed prednosti FTPO je tudi ta, da študenti niso samo številke. Študenti tekom študija delajo z vrhunsko opremo za sintezo, predelavo in karakterizacijo polimerov. Na koncu študija pa tako pridobijo zelo širok spekter znanja o polimerih.
 • Matic Hrovat

  Matic Hrovat, dipl. inž. tehnol. polim. (VS)

  Diplomant FTPO, razvojni konstruktor, Aplast d.o.o.
  Znanje, ki ga prinesemo v podjetje, je zaželeno in ga z zanimanjem sprejmejo. Poleg tega študentje na šoli nismo zgolj številke, kar mi veliko pomeni.
 • Tadeja Završnik

  Tadeja Završnik, mag. inž. tehnol. polim.

  diplomantka FTPO, razvojni tehnolog, podjetje Kopur d.o.o.
  Na šoli nudijo srečanja s tujimi strokovnjaki, obiske podjetij, uporabo laboratorija in vrsto praktičnih znanj, ki imajo lahko pri delodajalcih pomembnejšo vlogo od ocen v indeksu.
 • Boris Maroh

  Boris Maroh, mag. inž. tehnol. polim.

  Raziskovalec, Polymer competence center Leoben GmbH
  V spominu so mi ostale številne debate s predavanj, ki jih je obiskovala naša skupinica osmih študentov prve generacije magistrskega študija tehnologije polimerov. Opravljen študij mi je omogočil nadaljevanje kariere iz področja polimernih materialov v tujini, kakor tudi nadaljevanje študija na Univerzi v Leobnu.
 • Branko Stojanović

  Branko Stojanović, dipl. inž. tehnol. polim. (VS)

  diplomant FTPO, skrbnik ključnih strank, podjetje SEP d.o.o.
  Stike s fakulteto (FTPO) sem definitvno ohranil. Ko končaš z diplomo ali magisterijem nimaš občutka, da si končal. Imaš občutek, da si še vedno del velike družine in predstavniki fakultete ti dajo hkrati vedeti, da te cenijo in te tudi vedno na nek način znova vabijo nazaj.
 • Rebeka Nenadović

  Rebeka Nenadović, dipl. inž. tehnol. polim. (VS)

  diplomantka FTPO, podjetje SIBO GROUP, oddelek raziskav in razvoja
  Pri samem študiju mi je všeč, da so poleg dobrega razmerja med teoretičnim in praktičnim delom, tudi predmeti zelo premišljeno izbrani. Poleg glavnega poudarka na kemiji in strojništvu, študenti pridobijo osnovno znanje tudi drugih področij npr. ekonomije, financ, podjetništva, mehatronike ipd. Takšno splošno razgledano znanje odpre široko področje zaposlitvenih možnosti na različnih oddelkih in sigurno predstavlja dodano vrednost pri iskanju zaposlitve. Zaradi tesnega sodelovanja z gospodarstvom je tudi celoten študij prilagojen svetovnim trendom in je v koraku s časom.
 • Jerneja Krančan

  Jerneja Krančan,

  študentka TP, I. stopnja
  Profesorji so nam vedno na voljo za kakršnakoli vprašanja in dodatne razlage. Prav to našo fakulteto med drugim dela posebno – poznamo se med seboj, nismo le številke. Pri razumevanju snovi in svetovanju so nam v pomoč tutorji študenti in študenti višjih letnikov. Imamo veliko laboratorijskih vaj in prav vsaka je zelo zanimiva in poučna, udeležujemo se tudi ekskurzij v različna podjetja ter imamo možnost Erasmus+ izmenjave v tujino.
 • Asist. Teja Pešl

  Asist. Teja Pešl, mag. inž. tehnol. polim.

  diplomantka FTPO, asistentka na FTPO
  V času študija so mi predstavniki FTPO pomagali izbrati ustrezno podjetje za opravljanje praktičnega usposabljanja, kjer sem spoznala vse korake v procesu izdelovanja elastomernih komponent za avtomobilsko industrijo.
 • asist. Janez Slapnik

  asist. Janez Slapnik, mag. inž. tehnol. polim.

  diplomant FTPO, asistent na FTPO
  Študij na FTPO je drugačen od tipičnega študija na fakultetah, kjer je večje število študentov. Prednost je, da smo študentje tesno povezani, tako med seboj, kot tudi z zaposlenimi na fakulteti. Tekom študija se tako zgradijo pristni odnosi, ki ostanejo po zaključku študija. Všeč mi je bila tudi praktična naravnanost študija, saj smo imeli veliko eksperimentalnega dela že od prvega letnika naprej. Tako smo po koncu študija osvojili ne le teoretična znanja, ampak tudi veliko praktičnih izkušenj, ki so dragocene v nadaljnji karieri.

Ostali 

 • Dr. Ana Drmota Petrič

  Dr. Ana Drmota Petrič, vodja projektov

  Kolektor Group
  Kader, ki dobro pozna polimerne materiale tako z vidika lastnosti kot tudi tehnologij predelave, je za nas zelo pomemben. Zato smo v zadnjih dveh letih začeli tesno sodelovati z Fakulteto za tehnologijo polimerov in izvedli kar nekaj skupnih projektov.
 • Darko Sagmeister

  Darko Sagmeister,

  predsednik Upravnega odbora FTPO
  FTPO vse bolj postaja slovenska ustanova, saj že danes večina študentov prihaja iz drugih delov Slovenije. To je dokaz, da šola postaja prepoznavna v slovenskem prostoru, z njo pa tudi Slovenj Gradec.
 • Igor Skaza

  Igor Skaza, lastnik podjetja

  Plastika Skaza d.o.o.
  Storitve Fakultete za tehnologijo polimerov pripomorejo k reševanju težav, ki se v našem podjetju pojavijo denimo v proizvodnji ali pri razvoju izdelkov. Pomagajo nam pri doseganju ciljev, ki smo si jih zastavili v podjetju. Z izobraževalno ustanovo uspešno sodelujemo že več let. Ponujajo nam kakovostne rešitve ter so odziven in zanesljiv partner, ki nam s svojo praktično naravnanostjo pomagajo rasti in uresničevati naše poslanstvo – ustvarjati visoko kakovostne izdelke iz okolju prijazne plastike.
 • Boštjan Gorjup

  Boštjan Gorjup, predsednik GZS Slovenije, direktor podjetja

  BSH Hišni aparati Nazarje
  Fakulteta za tehnologijo polimerov je edina fakulteta v tem prostoru, ki daje študentom specifično znanje o polimerih, katero je zelo pomembno v naši industriji za razvoj naših izdelkov. Fakulteta s svojim delovanjem pomaga gospodarstvu pri izzivih, ki jih prinaša 4. industrijska revolucija s sprejemanjem vseh podnebnih in energetskih načrtov posameznih regij.
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
 • English