Drugi o nas

Drugi o nas

Študenti 

 • Žan Skodlar

  Žan Skodlar,

  študent TP, I. stopnja
  Študij na Fakulteti za tehnologijo polimerov je perspektiven in praktično naravnan, ki s pomočjo z gospodarstvom povezanimi predavatelji in strokovnimi sodelavci zagotavlja kvaliteto znanja študentov in jim omogoča odlične zaposlitvene možnosti.
 • Bojan Podpečan

  Bojan Podpečan,

  študent TP, II. stopnja
  Študij je praktično naravnan že od 1. letnika dalje, ko delamo z naprednimi napravami za testiranje, brizgalnim strojem, ekstruderjem. Odnosti s profesorji so zelo dobri, večina jih prihaja s stroke. Na predavanjih je prisotnost zaželjena, se redno preverja, vaje so obvezne. Poleg študija ostane še dovolj časa za dodatno izobraževanje, sodelujemo na šolskih projektih ali pa pomagamo profesorjem pri raziskovanju materialov. Imamo veliko organiziranih ekskurzij v podjetja, tujih predavateljev in stika z bodočimi delodajalci.
 • Matic Hrovat

  Matic Hrovat,

  študent TP, II. stopnja in Erasmus študent
  Znanje, ki ga prinesemo v podjetje, je zaželeno in ga z zanimanjem sprejmejo. Poleg tega študentje na šoli nismo zgolj številke, kar mi veliko pomeni.
 • Tadeja Rožanc

  Tadeja Rožanc,

  študentka TP, II. stopnja
  Na šoli nudijo srečanja s tujimi strokovnjaki, obiske podjetij, uporabo laboratorija in vrsto praktičnih znanj, ki imajo lahko pri delodajalcih pomembnejšo vlogo od ocen v indeksu.

Ostali 

 • Dr. Ana Drmota Petrič

  Dr. Ana Drmota Petrič, vodja projektov

  Kolektor Group
  Kader, ki dobro pozna polimerne materiale tako z vidika lastnosti kot tudi tehnologij predelave, je za nas zelo pomemben. Zato smo v zadnjih dveh letih začeli tesno sodelovati z Fakulteto za tehnologijo polimerov in izvedli kar nekaj skupnih projektov.
 • Darko Sagmeister

  Darko Sagmeister,

  predsednik Upravnega odbora FTPO
  FTPO vse bolj postaja slovenska ustanova, saj že danes večina študentov prihaja iz drugih delov Slovenije. To je dokaz, da šola postaja prepoznavna v slovenskem prostoru, z njo pa tudi Slovenj Gradec.
 • Igor Skaza

  Igor Skaza, direktor

  Plastika Skaza d.o.o.
  Storitve Fakultete za tehnologijo polimerov pripomorejo k reševanju težav, ki se v našem podjetju pojavijo denimo v proizvodnji ali pri razvoju izdelkov. Pomagajo nam pri doseganju ciljev, ki smo si jih zastavili v podjetju. Z izobraževalno ustanovo uspešno sodelujemo že več let. Ponujajo nam kakovostne rešitve ter so odziven in zanesljiv partner, ki nam s svojo praktično naravnanostjo pomagajo rasti in uresničevati naše poslanstvo – ustvarjati visoko kakovostne izdelke iz okolju prijazne plastike.
 • Boris Maroh

  Boris Maroh, mag. inž. tehnol. pol.

  Raziskovalec, Polymer competence center Leoben GmbH
  V spominu so mi ostale številne debate s predavanj, ki jih je obiskovala naša skupinica osmih študentov prve generacije magistrskega študija tehnologije polimerov. Opravljen študij mi je omogočil nadaljevanje kariere iz področja polimernih materialov v tujini, kakor tudi nadaljevanje študija na Univerzi v Leobnu.
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
 • English