Raziskovalna oprema

Raziskovalna oprema

Raziskovalno razvojna oprema

Ker v znanstveno raziskovalno delo vključujemo tudi naše študente, ki s tem pridobijo dragocene izkušnje, hkrati pa so dragocena pomoč pri projektih, je visokokakovostna in tehnološko napredna raziskovalna oprema ključnega pomena.

Enopolžni ekstruder (BAOPIN BP-8176-ZB)

Opis naprave:

Ekstruder BaoPin BP-8176-ZB (slika 1) ima naslednje lastnosti:

  • Enopolžni, paralelni polž
  • Premer polžev: 20 mm
  • L/D = 28:1
  • Obrati: do 120 min-1
  • Cilinder: zračno hlajen, 4 aluminjasti grelci v cilindru ter eden na šobi
  • Temperatura grelcev: do 400 °C

Kot pove že ime, imajo enopolžni ekstruderji samo en polž, ki je nameščen znotraj cilindra. Uporabljajo se predvsem za ekstrudiranje granulata in predhodno pripravljenih mešanic. Enopolžni ekstruder velja za osnovno obliko ekstruderja, ki preprosto stali in oblikuje material. Ekstruder je razdeljen na tri cone: vstopna cona, talilna cona in mešalna cona. Njegov cilinder pa je opremljen z štirimi aluminjasti grelci, šobo ter enim grelcem na šobi.

Primeri uporabe

Ekstruder se lahko uporablja tako za testiranje lastnosti termoplastov, kot za optimizacijo parametrov ekstrudiranja in optimizacijo termoplastičnih mešanic. Omogoča kompavndiranje materialov v obliki gela, tekočin in granulatov oz. mlevine.

Uporaba v industriji

Za industrijske namene ga uporabljamo pri optimizaciji receptur pri termoplastičnih mešanicah, za optimizacijo parametrov ekstrudiranja za različne materiale. Uporabljamo ga tudi za izdelavo materialov za demonstratorje za projekte, kjer razvijamo nove termoplastične mešanice. Uporabljamo ga tudi za granuliranje reciklatov in za up-cycling reciklatov. Za industrijske aplikacije izvajamo tudi testiranja s termoplastičnimi elastomeri, kjer s pomočjo designa eksperimentov določimo optimalna razmerja sestavin za doseganje želenih lastnosti. Ker imamo dva enopolžna ekstruderja ter en dvopolžni ekstruder, lahko vse tri sklopimo skupaj, kar nam omogoča koekstrudranje večplastnih folij.

50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English