Aktualno

Aktualno
Ogled dobrih praks in novosti na področju naprednih tehnologij v podjetji Adria Mobil in TPV
/ Kategorije: Aktualno

Ogled dobrih praks in novosti na področju naprednih tehnologij v podjetji Adria Mobil in TPV

V sodelovanju s Podjetniškim centrom Slovenj Gradec d.o.o. v imenu SPOT svetovanje Koroška, v sklopu njihovega letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, smo 7. 6. 2022 organizirali ogled dobrih praks in novosti na področju naprednih tehnologij v podjetji Adria Mobil in TPV. Ogled dobrih praks je bil namenjen vodstvenim kadrom, zaposlenim, ki se ukvarjajo s področjem naprednih tehnologij ter morebitnim potencialnim podjetnikom na tem področju.

Ogleda se je udeležilo 23 predstavnikov podjetij, podpornega okolja ter predstavnikov FTPO. Udeleženci so bili deležni predstavitve in vodenega podjetja Adria Mobil v Novem Mestu. Uspešno podjetje Adria Mobilz več kot 2.000 zaposlenimi,  je eden vodilnih evropskih proizvajalcev prikolic, avtodomov in mobilnih hišic. 

Kasneje so udeleženci obiskali podjetje TPV Automotive, ki je eden vodilnih razvojnih dobaviteljev, delujoč na globalnem trgu avtomobilske industrije. V tovarni Velika Loka smo si ogledali njihoe visokotehnološke proizvodne procese, ki so plod lastnega razvoja in so zasnovani po načelu pametnih tovarn. Osrednjo dejavnost, katere nosilec je družba TPV AUTOMOTIVE d.o.o. s hčerinsko družbo TPV Šumadijo v Srbiji, predstavlja razvoj in proizvodnja različnih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, kot so sklopi karoserije ter podvozja, komponente in elementi avtomobilskih sedežev ter tesnila motorjev. Proizvodne procese razvijajo po načelu pametnih tovarn in sami so razvili tudi rešitve za potrebe upravljana proizvodne logistike, kjer so avtomatsko vodena vozila (AGV - lastni razvoj) eden ključnih produktov. So globalno prepoznaven razvojni in predrazvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. Na lokaciji Velika Loka, ki jo bomo obiskali, si bomo lahko ogledali proizvodnjo, kjer so AGV-ji vpeljani tudi v proizvodnjo.

Prejšnji članek Novo sodelovanje z italijanskim podjetjem Vismec in partnerskim podjetjem TOP TEH d.o.o.
Naslednji članek POLETNE ŠOLE ZA POKLICE PRIHODNOSTI za mlade od 9 do 18 let na FTPO

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English