Aktualno

Aktualno
Industrijski forum Portorož 2018
/ Kategorije: Aktualno

Industrijski forum Portorož 2018

V Portorožu je 4. in 5. junija 2018 potekal že 10. industrijski forum IRT, na katerem se je zbralo več kot 500 udeležencev tako iz Slovenije kot tudi iz tujine, 56 strokovnih prisopevkov ter je sodelovalo je več kot 50 razstavljavcev. Častni pokrovitelj IRT je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Forum je osrednji letni dogodek slovenske industrije. Vodja industrijskega foruma Darko Švetak je ob otvoritvi foruma podal sledečo izjavo: »Industrijski forum IRT premika meje. Letošnji je jubilejni, že deseti, in najlepši dokaz, da domača industrija potrebuje strokovni dogodek, kjer preveri, kako napreduje iz leta v leto. Inovacije, razvoj in raba sodobnih tehnologij tlakujejo pot napredku, ne le industrije in gospodarstva, temveč širše družbe...«

Veseli smo, da je bila Fakulteta za tehnologijo polimerov tudi letos partner znanja. V torek  5. junija so bili predstavljeni kar štirje prispevki naših raziskovalcev, med drugim eden v soavtorstvu s podjetjem Kolektor ter eden s podjetjem Plastika Skaza.  Z naše strani so prispevke predstavili dekan doc. dr. Thomas Wilhelm, Silvester Bolka ter Teja Pešl.

Zelo pa smo ponosni, da je bilo na forumu tudi veliko naših diplomantov in študentov, nekateri od njih so bili letos že v vlogi avtorjev prispevkov.

Več o samem dogajanju na forumu ter povzetke najdete na tej povezavi:

http://www.forum-irt.si/program/

 

Prejšnji članek Šolanje v Plastiki Skaza
Naslednji članek Okrogla miza: »Raziskovalec/raziskovalka – poklic prihodnosti?«

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English