Zaključeni projekti

Zaključeni projekti
Mednarodno sodelovanje - BOSNA IN HERCEGOVINA

Mednarodno sodelovanje - BOSNA IN HERCEGOVINA

Naša fakulteta je uspešno kandidirala na javnem razpisu ARRS za »Sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo ter Bosno in Hercegovino v letih 2019 – 2020. Več o razpisu najdete tukaj.

 

 

Trajanje projekta: 15. januar 2019 – 31. december 2020

Predmet javnega razpisa:
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje medsebojnih obiskov (do 14 dni) slovenskih raziskovalcev in raziskovalcev iz Bosne in Hercegovine, ki izvajajo skupne znanstveno- raziskovalne projekte (v nadaljevanju: bilateralne projekte) v letih 2019-2020. Slovenska stran bo za mlajše raziskovalce (t.j. podiplomske študente in podoktorande največ do pet let po doktoratu) iz Bosne in Hercegovine dodatno sofinancirala tudi daljše obiske (od 1-3 mesece) v Republiki Sloveniji. Prednost bodo imeli projekti na skupno dogovorjenih prednostnih področjih:

  • informatika in telekomunikacije,
  • energetika,
  • hrana,
  • okolje,
  • kulturna in kreativna ekonomija.

Cilji javnega razpisa: 
Cilj javnega razpisa je o krepiti znanstvenoraziskovalno sodelovanje z Bosno in Hercegovino, povečati mobilnost slovenskih raziskovalcev in število gostovanj vrhunskih raziskovalcev iz Bosne in Hercegovine v Sloveniji ter povečati število prijav slovenskih raziskovalcev na razpise okvirnih programov Evropske unije na področju raziskav in inovacij in na ostale mednarodne razpise.

 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English