Raziskovalni projekti

Raziskovalni projekti

Raziskovalni projekti

Tukaj si lahko ogledate seznam aktualnih in zaključenih raziskovalnih projektov, pri katerih je in še sodeluje naša fakulteta kot aktivna partnerica.

Tekoči projekti

Mednarodno sodelovanje - COST akcija CA18112

Mednarodno sodelovanje – COST akcija CA18112 - Mechanochemistry for Sustainable Industry (Mehanokemija za trajnostno industrijo)

Ta akcija COST se osredotoča na veliko obljubo in neizražen potencial, ki ga kaže mehanokemija v okviru kemijske, farmacevtske industrije in procesnega inženiringa.
Pokazalo se je, da organska mehanokemija omogoča zmanjšanje ali odstranjevanje topil, hkrati pa zagotavlja povečan izkoristek in obseg substratov v primerjavi s sintezo v fazi raztopine, boljšo kristalnost končnih izdelkov in dostop do izdelkov, ki se lahko tvorijo samo z mehanskim aktiviranjem pogoji. Cilj te akcije COST je vzpostaviti večdisciplinarno mrežo evropskih znanstvenikov, inženirjev, tehnologov, podjetnikov, industrijalcev in investitorjev, ki se ukvarjajo z izkoriščanjem mehanskih aktivacij pri proizvodnji kemikalij s trajnostnimi in ekonomsko primernimi praksami na srednjih in velikih nivojih.

Trajanje projekta: 27. 2. 2019 – 26. 2. 2023

Vrstni red projektov10

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Zaključeni projekti

Projekt PolyRegion ProAct predstavlja razširitev aktivnosti projekta PolyRegion, pri čemer njegove aktivnosti temeljijo na rezultatih projekta...
Projekt »Kreativno jedro VŠTP«, ki je bil odobren v okviru ''Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov...
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English