Aktualno

Aktualno
Datum dogodka: 23.9.2020 15:00 - 16:00 Izvozi dogodek (.ics)
Zagovor magistrskega dela
/ Kategorije: Aktualno

Zagovor magistrskega dela

Zagovor magistrskega dela študentke Nine Goršek bo potekal v sredo, 23. 9. 2020 ob 15. uri v sejni sobi Fakultete za tehnologijo polimerov, Slovenj Gradec ​(2. nadstropje).

 

POVZETEK:

Optimizacija in nadzor procesa brizganja ter zagotavljanje kakovosti brizganih kosov z uporabo pametnih kamer

Cilj magistrske naloge je bil optimizirati obstoječi merilni sistem brizganih plastičnih kosov z zamenjavo in uporabo sistema pametnih kamer. Trenutno se brizgan kos v procesu dimenzijsko spremlja s 3D koordinatnim merilnim strojem ter občasno preverja z industrijskim skenerjem ATOS. V obstoječi sistem smo poskušali integrirati optično kamero, ki bi zagotavljala dimenzijsko spremljanje izdelka, in IR kamero, ki bi spremljala in nadzorovala stabilnost tehnološkega procesa. Izvedli smo analizo obstoječega merilnega sistema in analizo meritev z industrijskim skenerjem ATOS. Analizirali smo potencialne sisteme optičnih kamer in IR kamero. Iz dobljenih rezultatov smo potrdili, da je obstoječi merilni sistem zadovoljiv. Z vpeljavo  pametnih kamer na brizgalni stroj bi lahko dosegli 100 % kontrolo vseh nabrizganih izdelkov.

Ključne besedje: 

Pametne kamere, strojni vid, optična kamera, termografska (IR) kamera, 3D koordinatni merilni stoj, industrijski skener ATOS, dimenzijska kontrola izdelkov, nadzor tehnološkega procesa brizganja.

Več informacij o zagovoru najdete v priponki.

 

Dokumenti za prenos

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English