Aktualno

Aktualno
Datum dogodka: 20.9.2021 9:00 Izvozi dogodek (.ics)
Zagovor diplomskega dela Mihe Plesnika
/ Kategorije: Aktualno

Zagovor diplomskega dela Mihe Plesnika

Zagovor diplomskega dela študenta Mihe Plesnika bo potekal v ponedeljek, 20. 9. 2021 ob 9. uri v sejni sobi (2. nadstropje Fakultete za tehnologijo polimerov).

Sklep o imenovanju komisije dostopen TUKAJ.

POVZETEK

Analiza profesionalnih polimernih premazov za smuči

V diplomski nalogi smo si zadali nalogo, da analiziramo profesionalne polimerne premaze za smuči. Ker je v Sloveniji alpsko smučanje ena izmed glavnih športnih panog, smo se odločili, da z diplomskim delom naredimo analizo premazov, ki bo lahko v prihodnje služila kot osnova pri iskanju alternative obstoječim premazom za smuči. Analizirali smo devet vzorcev, od tega dva v obliki parafinskega voska, štiri v obliki prahu in tri v obliki spreja. Posamezne vzorce smo testirali z infrardečo spektroskopijo (FTIR), s katero smo določili kemijsko sestavo ter termične lastnosti z diferenčno dinamično analizo (DSC) in termogravimetrično analizo (TGA). Vzorcem smuči z različnimi nanosi premazov smo karakterizirali površino z vrstičnim elektronskim mikroskopom (SEM), z merjenjem površinske napetosti pa učinek premazov na hidrofobnost površine drsne ploskve smučke.

Ključne besede:

Polimerni premazi, termogravimetrična analiza, diferenčna dinamična kalorimetrija, elektronska mikroskopija, površinska napetost.

 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English