Aktualno

Aktualno
Tehnološki dan Adria Mobil na FTPO
/ Kategorije: Aktualno

Tehnološki dan Adria Mobil na FTPO

Za podjetje Adria Mobil d.o.o. smo 4. februarja 2023 organizirali Tehnološki dan Adria Mobil na FTPO, ki je bil namenjen predstavitvi Fakultete za tehnologijo polimerov in pričetku sodelovanja s podjetjem Adria Mobil d.o.o.. Tehnološkega dneva so se udeležili predstavniki podjetja Adria Mobil: mag. Klemen Kolenc, dr. Metod Škarja, Suzana Uhan in Bojan Primc.

Tehnološki dan Adria Mobil se je pričel predstavitvijo Fakultete za tehnologijo polimerov, ki sta jo izvedla asist.Teja Pešl in predstojnik Centra za sodelovanje z gospodarstvom Silvester Bolka s korporativno predstavitvijo študijskega programa,  raziskovalnega dela, sodelovanja z industrijo in laboratorijske opreme.

Sledila je predstavitev podjetja Adria Mobil, kjer so predstavniki podjetja predstavili delovanje podjetja in njihove pereče izzive ter načrte za prihodnost.

Z delovanjem FTPO je nadaljeval Silvester Bolka preko primerov dobrih praks kot nadgradnjo izvedenih projektov na FTPO. Izpostavil je optimizacijo smol za duroplastične kompozite, izvedbe meritev linearnega koeficienta toplotnega raztezka, poliuretanske smole za kompozite, adhezijo, recikliranje in kompozite z visoko toplotno prevodnostjo. Celotna predstavitev je bila podkrepljena tudi s primeri demonstratorjev, s pomočjo katerih je bilo zelo nazorno predstavljeno raziskovalno delo z nadgradnjo do izdelkov v različnih podjetjih. S tem so bile zelo nazorno podkrepljene uporabne raziskave, ki se izvajajo v laboratorijih FTPO.

Sledil je ogled laboratorijev za predelavo, mehansko in termično karakterizacijo, kjer sta Teja Pešl in Silvester Bolka udeležencem razkazala laboratorijsko opremo in predstavila primere in načine uporabe opreme za duroplastične kompozite in za termoplaste. Udeleženci so z vprašanji, vezanimi na njihovo vsakdanje delo, dvignili ogled laboratorijev na višji nivo in postavili dobre temelje za nadaljevanje tehnološkega dne s perečimi vsebinami, ki so jih predebatirali skupaj po končanem ogledu laboratorijev.

Tehnološki dan Adria Mobil se je zaključil s pogovori o pričetku sodelovanja med podjetjem Adria Mobil in FTPO na področju karakterizacije duroplastov in njihove toplotne in okoljske odpornosti.    

Prejšnji članek Več informacij o Fakulteti za tehnologijo polimerov
Naslednji članek Poli-metal d.o.o. - Tehnolog za brizganje plastike

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English