Aktualno

Aktualno
Svečana podelitev diplom FTPO 2019
/ Kategorije: Aktualno

Svečana podelitev diplom FTPO 2019

V petek, 17. maja 2019, je ob 11. uri v dvorani Glasbene šole Slovenj Gradec potekala slavnostna podelitev diplom FTPO. Od  zadnje podelitve diplom (11. maja 2018) do danes je diplomiralo 13 od skupaj 99 diplomantov obeh študijskih programov.

Slovestnost smo otvorili s pesmijo Gaudeamus, ki smo jo ob spremljavi klavirja in violine zapeli vsi prisotni v dvorani.

Dogodek je povezovala moderatorka ga. Špela Šavc, ki je uvodoma pozdravila vse navzoče; diplomante, njihove družine in prijatelje, častne goste iz sveta politike in industrije, učitelje ter zaposlene na fakulteti. Sledil je govor dekana fakultete, doc Dr. Thomasa WIlhelma, ki je diplomantom podal iskrene nasvete in napotke za prihodnost, ter za tem še govor podžupanje mesta Slovenj Gradec, gospe Martine Šisernik.

Nekaj besed je v imenu študentov povedal letos edini magistrski diplomant študijskega programa Tehnologija polimerov, Mitja Fele, ki je tudi uspešen vodja kakovosti in razvoja v podjetju Uteksol d.o.o..

V imenu predstavnikov delodajalcev nas je pozdravila dr. Branka Viltužnik, vodja raziskav in inovacij pri podjetju Plastika Skaza d.o.o., našemu soustanovitelju fakultete, kateri skupaj že nekaj let tudi tesno sodelujemo na področju raziskovalno - razvojne dejavnosti.  

Za vmesne glasbene vložke so izvrstno poskrbeli učenci ter profesorji Glasbene šole Slovenj Gradec.

Sledila je svečana podelitev diplom visokošolskega strokovnega študijskega programa prve stopnje Tehnologija polimerov in magistrskega študijskega programa druge stopnje Tehnologija polimerov. Za tem pa še podelitev priznanja za najboljše zaključno delo, ki ga je prejela Rebeka Lorber, priznanja najuspešnejši diplomantki Sabini Škvorc in priznanja pred. mag. Lauri Klančnik za izjemne dosežke na področju pedagoškega dela.

Ob koncu so bili diplomanti vabljeni na skupinsko fotografiranje skupaj s profesorji in mentorji ter nato s svojimi družinami in prijatelji na pogostitev in druženje v predverje Glasbene šole, kjer smo posebni priložnosti nazdravili z dvema vrstama posebnih vin FTPO.

Vsem diplomantom in dobitnikom priznanj še enkrat iskreno čestitamo in jim želimo vse dobro na njihovi poti!

 

Več utrinkov iz samega dogodka, ki si jih lahko ogledate v galeriji slik, pa je lepo ujela fotografinja Nika Hölcl Praper, fotobeležNica.

Prejšnji članek Predstavitev raziskovalnega dela študentov na projektu »Reciklaža odpadnega duroplasta«
Naslednji članek 2. srečanje partnerjev v okviru projekta START CIRCLES

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English