Aktualno

Aktualno
/ Kategorije: Aktualno

Sodelovanje med Fakulteto za strojništvo Univerze v Skopju in Fakulteto za tehnologijo polimerov

FTPO je začela intenzivno sodelovati s Fakulteto za strojništvo, Univerze v Skopju. Pobudo za sodelovanje sta podala prof. dr. Atanas Kochov iz Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani in dekan FTPO, doc. dr. Blaž Nardin. Sodelovanje se je začelo meseca februarja 2020, ko sta se obe fakulteti prijavili na razpis za projekte Nato. Sodelovanje se je nato začelo širiti tudi na druga področja. V mesecu juliju 2020 je bil z Univerzo v Skopju podpisan tudi medinstitucionalni sporazum v okviru programa Erasmus+.

Dne. 3. decembra 2020 pa je bil doc. dr. Blaž Nardin na senatu Fakultete za strojništvo, Univerze v Skopju imenovan za gostujočega profesorja na tamkajšnji fakulteti za študijsko leto 2020/2021. S tem sta obe fakulteti še dodatno podprli medsebojno povezovanje, ki se je začelo z dogovorom o Erasmus+ izmenjavi študentov in učiteljev v mesecu aprilu. Dogovorili smo se tudi, da bo doc. dr. Blaž Nardin za obdobje 3 mesecev gostoval na fakulteti v Skopju. Zaradi zdravstvene situacije, trenutno tega še ni bilo možno izvesti.

Doc. dr. Blaž Nardin je izvedel prvo predavanje kot gostujoči profesor na temo Prototipnih tehnologij in vzvratnega inženirstva v mesecu decembru 2020. Na predavanju je sodelovalo 35 slušateljev proizvodnih tehnologij 3. letnika Fakultete za strojništvo.

V sklopu našega sodelovanja prihaja v letnem semestru k nam na izmenjavo študentka 2. stopnje, ki bo na naši fakulteti opravila obveznosti pri 5 predmetih. Zaradi omejitev bomo na začetku izvedli izmenjavo na daljavo, nato pa predvidevamo, da bi v mesecu marcu ali aprilu, ko bo to dovoljevala zdravstvena situacija,  študentka tudi fizično prišla k nam.

Prav tako smo se dogovorili, da bomo v mesecu maju ali juniju 2021 gostili predavateljico prof. dr. Ano Lazarevsko na temo vplivov proizvodnje na okolje.

Prejšnji članek Nacionalni program visokega šolstva 2021 – 2030
Naslednji članek Predstavitev Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani (CTK)

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English