Aktualno

Aktualno
Prve uspešne aktivnosti in rezultati projekta Promocija študija s STE(A)M področij za poklice prihodnosti
/ Kategorije: Aktualno

Prve uspešne aktivnosti in rezultati projekta Promocija študija s STE(A)M področij za poklice prihodnosti

V okviru projekta Promocija študija s STE(A)M področij za poklice prihodnosti s kakovostnimi aktivnostmi in vsebinami za mlade izven javnih univerzitetnih središč smo na fakulteti pričeli z izvedbo prve faze projekta, in sicer analize stanja. Izvedli smo intervjuje s tremi gimnazijami (Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec in Lava Celje). Sestali smo se s kolektivom učiteljev naravoslovnih projektov in se seznanili z vsemi aktivnostmi, ki jih izvajajo v okviru obveznih, izbirnih vsebin in obštudijskih dejavnostih ter o njihovih potrebah po novih gradivih, orodjih, usposabljanjih in željah glede povezovanja z zunanjimi strokovnjaki. Med drugim smo ugotovili, da obstajajo velike razlike med posameznimi šolami ter da obstaja velika potreba po dodanih aktivnostih, ki bi vzpodbujale mlade za STE(A)M področja ter poklice prihodnosti. Veseli smo bili pozitivnega odziva vključenih učiteljev, ki so izrazili interes za sodelovanje v projektu.

Dne 29. septembra smo se nato partnerji projekta sestali na delavnici, ki jo je organiziral partner Univerza v Novi Gorici, kjer smo pregledali pripravljene rezultate analiz ter določili nadaljnje korake, med drugim koncept za izvedbo natečajev ter poletnih šol in pripravo vsebin.

Prejšnji članek INTERVJU S ČLANOM KOLEGIJA FTPO, izr. prof. dr. Miroslav Huskić - prodekan za znanstveno-raziskovalno delo
Naslednji članek Razvoj novega materiala

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English