Aktualno

Aktualno
Polimerni večer FTPO v Slovenj Gradec privabil več kot 40 predstavnikov podjetij
/ Kategorije: Aktualno

Polimerni večer FTPO v Slovenj Gradec privabil več kot 40 predstavnikov podjetij

Na četrtkov večer, 16. 6. 2022, se je na FTPO po dolgem času ponovno odvil Polimerni večer na temo "Sušenje tehničnih plastičnih materialov - Drying of technical plastic polymers".

Predavanje je vodil Ing. Robert Tesar iz podjetja Vismec Srl. (Italija).  Ing. Robert Tesar je študiral inženiring plastike na tehničnem inštitutu TGM na Dunaju. Njegove delovne izkušnje vključujejo izdelavo orodij za plastiko v HB-Plastics v Philipsu v Avtriji, tehnične aplikacije v Arburgu v Nemčiji in Engelu v Avstriji in prodajo ter tehnično svetovanje v Maguaire v Združenem kraljestvu in ZDA, ter v Piovanu, Moretto in Vismecu v Italiji.

Kar nekaj časa je minilo od našega zadnjega Polimernega večera, zato smo bili izredno veseli odziva udeležencev. Več kot 40 predstavnikov različnih slovenskih podjetij ter predstavnikov naše fakultete, je s predavanjem dobilo odgovore na mnoga vprašanja glede sušenja plastičnih materialov. Predstavljeni so bili različni tipi plastičnih materialov ter principi sušenja ter katere tehnologije za sušenje so na voljo na trgu. Po končanem predavanju se je med udeleženci razvila tudi bogata diskusija na tematiko, ob pogostitvi pa priložnost za mreženje. 

Na FTPO si s tovrstnimi dogodki tudi v bodoče obetamo ponujati aktualne vsebine na področju tehnologije polimerov ter hrati ohranjati vez z gospodarstvom. Naslednji polimerni večer FTPO je že v načrtu za jesenske mesece. 

Prejšnji članek Med dobitniki priznanj najboljšim inovacijam Koroške regije 2022 tudi FTPO
Naslednji članek Silco d.o.o.: študentsko delo - Sodelavec v razvoju

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English