Aktualno

Aktualno
Poletna šola - Ustvarjanje digitalnih video vsebin mlade Korošce vzpodbudila za poklice prihodnosti
/ Kategorije: Aktualno

Poletna šola - Ustvarjanje digitalnih video vsebin mlade Korošce vzpodbudila za poklice prihodnosti

Na FTPO je prejšnji teden (28. 6. do 2. 7. 2021) potekala poletna šola za mlade ustvarjalce (9-14 let) na temo Ustvarjanje digitalnih video vsebin. Teh vsebin v našem okolju primanjkuje in s tovrstnimi aktivnostmi želimo mlade spodbuditi za poklice prihodnosti in kreativno preživljanje prostega časa, kar je tudi poslanstvo naše fakultete.

Poletna šolo sta vodila študenta Medijske produkcije Ožbi Strmčnik in Špela Kodrun z gosti.

Mladi udeleženci poletne šole so spoznavali osnove produkcije različnih vrst video vsebin in njihove posebnosti ter se tudi sami poiskusili v video produkciji. Obiskali so jih tudi znani koroški ustvarjalci, ki se s tovrstnimi aktivnostmi poklicno ukvarjajo. Ob koncu tedna so sledili še zadnji popravki ustvarjenih video vsebin in razglasitev zmagovalcev za najboljši promo video o dveh poletnih šolah ("Flowramps" ter naši poletni šoli). Na predstavitev vseh video izdelkov pa so bili vabljeni tudi starši udeležencev.

Kako je vse to izgledalo in kaj o poletni šoli pravijo udeleženci sami si lahko ogledate v prispevku RTV Slovenije.

Iskrena hvala vsem izvajalcem (Ožbi Strmčnik, Špela Kodrun, Gregor Steharnik -Kiki-riki Films, Miha Kolar -MK Visuals, Matic Borković - 8Production) ter podpornikom (FLOW RAMPS - Miha Glavic) ter hvala Mestni občini Slovenj Gradec za sofinanciranje, ki je omogočila, da je bila poletna šola dostopna vsem.

Veseli nas, da je bilo zanimanje res veliko, mesta so bila namreč zasedena že v prvih urah po odprtju prijav in žal nam je, da nismo mogli sprejeti vseh nadobudnih ustvarjalk in ustvarjalcev. Potrudili se bomo, da bomo dobro prakso razširili tudi na ostale občine Koroške regije in v naslednjih letih še razširili ponudbo.

Konec meseca avgusta pa naš čaka še druga poletna šola na temo Lego robotika in elektronika.

Prejšnji članek Slavnostna podelitev diplom in priznanj FTPO 2021
Naslednji članek NOVIČNIK FTPO, APRIL, MAJ, JUNIJ 2021

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English