Aktualno

Aktualno
POLETNA ŠOLA FTPO - ROBO_ROKA
/ Kategorije: Aktualno

POLETNA ŠOLA FTPO - ROBO_ROKA

KDO: Otroci iz MO Slovenj Gradec, stari do 10 do 14 let (15 otrok)

KDAJ: 26. do 28. junij 2024 (15 ur)

CILJ POLETNE ŠOLE: Spoznavanje kreativne uporabe robotike, usvajanje veščin spajkanja, spoznavanje osnov programiranja, razvijanje fino-motoričnih spretnosti in spodbujanje zanimanja za STE(A)M.

CENA30 EUR na udeleženca

PRIJAVA (odprta od 5. 6. 2024): MESTA ZAPOLNJENA

 

VSEBINA: 

1. dan: Udeleženci preko predstavitve spoznajo umetnike, ki v svoja dela vključujejo robotiko (Stelarc, ::vtol::, Michael Candy, ...). Ob primerih posameznih del ugotavljamo, katere tehnologije uporabljajo in kako delujejo (različne vrste motorjev in senzorjev, umetna inteligenca...). Udeleženci začnejo s sestavljanjem svoje robotske roke, ki temelji na odprtokodnem projektu MeArm.

2. dan: Udeleženci nadaljujejo z izdelavo robotske roke. Ko jo sestavijo, zaspajkajo še komponente na kontrolno ploščo in jo povežejo z motorji na robotski roki.

3. dan: Udeleženci na mikrokrmilnik, ki upravlja robotsko roko s pomočjo programa Arduino IDE, naložijo kodo. Nato svoje roke testirajo. Glede na interes udeležencev in preostali čas se preizkusimo v modificiranju kode za avtomatsko ali manualno upravljanje roke.

 

IZVAJALEC: Zavod Kersnikova od leta 2012 razvija izobraževalni program za otroke in mlade, ki ga imenujejo Raziskovalno učenje. Poslanstvo raziskovanega učenja se odraža v sodelovanju strokovnjakov s področja umetnosti, vzgoje in izobraževanja ter znanosti. Z ozaveščanjem navdušujejo mlade o znanstvenih spoznanjih in tehničnih rešitvah, ki spreminjajo naša življenja in družbo v celoti. Mlade in širšo družbo senzibilizirajo za spremembe, razumevanje znanosti, tehnologije in umetnosti ter oblikovanje stališč, ki nam pomagajo razumeti dinamiko sodobne družbe. Njihova metodologija raziskovalnega učenja je zasnovana po zgledu raziskovalne in produkcijske dejavnosti ameriškega MIT Medialab (Massachusetts Institute of Technology, USA), kjer v odkrivanju tehnologij bodočnosti prisegajo na ‘nedisciplinarnost’, improvizacije in eksperimente. Tovrstna odprtost omogoča ustvarjalcem krepitev njihovih potencialov. Ustvarjeni so pogoji za neobremenjeno kreativno raziskovanje, ustvarjanje, refleksijo novih znanj, tehnologij in estetik.

 

Prejšnji članek POLETNA ŠOLA FTPO - Filmska šola
Naslednji članek Poletne šole za mlade v času poletnih počitnic na FTPO

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English