Aktualno

Aktualno
Datum dogodka: 13. 8. 2023 - 19. 8. 2023 Izvozi dogodek (.ics)
Poletna šola astronomije GoChile
/ Kategorije: Aktualno

Poletna šola astronomije GoChile

Poletna šola astronomije za dijakinje in dijake bo potekala na turistični kmetiji Lešnik blizu Slovenj Gradca od 13. do 19. avgusta 2023. Prijave zbiramo do 15. maja. 

Za prijavo izpolni prijavnico.

Udeleženci in udeleženke šole boste glavne projekte izvedli s teleskopom GoChile. V manjših skupinah (2 - 4 dijaki_nje na skupino) boste ob mentorski pomoči načrtovali, izvedli in predstavili manjši raziskovalni projekt. Svoje praktične sposobnosti boste brusili tudi s teleskopi, ki jih bomo postavili v okolici kmetije. V popoldanskih predavanjih pa boste razširili tudi svoje teoretično znanje o temah kot so zvezde, kozmologija, črne luknje, temna snov in kozmični delci.

Število sodelujočih je omejeno na največ 16. Če bo prijav več, bomo izbor naredili na podlagi teksta o motivaciji (del prijavnega obrazca). Sodelujoče bomo o rezultatih izbora obvestili najkasneje en teden po prijavnem roku.

Poletno šolo organizira Fakulteta za naravoslovje Univerze v Novi Gorici, v soorganizaciji s Fakulteto za tehnologijo polimerov iz Slovenj Gradca in Fakulteto za varstvo okolja iz Velenja. Financirana je v okviru projekta "Promocija študija s STE(A)M  področij  za  poklice prihodnosti", ki ga financira Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije. Pri organizaciji in izvedbi sodeluje tudi Zavod Cosmolab. 

Dijake in dijakinje bodo skozi projekte vodili : dr. Jure Japelj, dr. Andreja Gomboc, dr. Tanja Petrushevska, Mateusz Bronikowski in dr. Barbara Rovšek.

Nekaj utrinkov o lanski poletni šoli GoChile smo zbrali tukaj.

Za dodatne informacije nam pišite na gochile@ung.si

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English