Aktualno

Aktualno
Med dobitniki priznanj najboljšim inovacijam Koroške regije 2022 tudi FTPO
/ Kategorije: Aktualno

Med dobitniki priznanj najboljšim inovacijam Koroške regije 2022 tudi FTPO

Na Koroškem se je v podjetju SIJ Ravne Systems, 9.6. 2022 odvijala že 19. podelitev priznanj najboljšim inovacijam regije. Kot vsa pretekla leta smo Korošci dokazali, da imamo zelo razvojno naravnana in inovativna podjetja, ter posameznike, ki se zavedajo, da lahko največ dosežejo skupaj, s sodelovanjem. Skupaj so na GZS Koroški gospodarski zbornici prejeli 20 inovacijskih predlogov, pri katerih je sodelovalo preko 170 posameznikov. Podelili so 4 bronasta, 7 srebrnih, ter kar 9 zlatih priznanj. Prav tako je bilo podeljeno priznanje za inovacijski izzivi, z naslovom ”Z inovacijami presegamo meje”.

FTPO je v sodelovanju s podjetjem O.P.S. Breznik d.o.o. prejela srebrno priznanje za inovacijo: Sestavljena modulna virocidna obrazna maska (Projekt Maska 100). 

Obrazložitev nagrade:

Maska 100 je naziv za inovativno zasnovan sistem maske, ki je bil razvit za potrebe boja proti Covidu – 19, uporablja pa se lahko tudi mnogo širše - povsod, kjer je potrebno zaščititi človeška dihala. Maska 100 je sestavljena iz silikonskega dela (telesa), ki služi za večkratno uporabo in ga lahko po uporabi tudi razkužimo in pripravimo za ponovno uporabo.  Poleg tega ima telo maske tudi izmenljiv filter, ki ima 100% virocidno zaščito in delno tudi biocidno. Masko 100 odlikuje inovativni nanos nano cinkovega oksida (nZnO) na filtrno površino ki poskrbi, da virusi ne morejo prodreti v dihalne poti.

Prireditev je potekala v inovativnem okolju enega izmed proizvodnih objektov podjetja SIJ Ravne Systems d.o.o., ki se je je udeležilo več kot 100 inovatorjev in drugih gostov. Dogodka sta se s strani FTPO udeležila dekan izr. prof. dr. Blaž Nardin in predstojnica Kariernega centra in mednarodne pisarne Maja Mešl.

Več o dogodku TUKAJ.

Prejšnji članek POLETNE ŠOLE ZA POKLICE PRIHODNOSTI za mlade od 9 do 18 let na FTPO
Naslednji članek Polimerni večer FTPO v Slovenj Gradec privabil več kot 40 predstavnikov podjetij

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English