Aktualno

Aktualno
Javno preizkusno predavanje Dr. mont. Andreasa Hausbergerja
/ Kategorije: Aktualno

Javno preizkusno predavanje Dr. mont. Andreasa Hausbergerja

V ponedeljek, 12. 11. 2018, je javno preizkusno predavanje uspešno izvedel Dr. mont. Andreas Hausberger, kandidat za izvolitev v naziv visokošolski učitelj - docent za področje Kemija in materiali. Predavanja z naslovom “Method development of tribological test systems for polymers” so se udeležili študenti 2. letnika študijskega programa Tehnologija polimerov prve stopnje, sodelavci in člani strokovne komisije v zasedbi: doc. Dr. Thomas Wilhelm, izr. prof. dr. Miroslav Huskić in doc. Dr. Rupert Kargl iz Univerze v Mariboru.

Dr. mont. Andreas Hausberger bo v študijskem letu 2018/2019 prevzel del predavanj v okviru izvajanja študijskega programa Tehnologija polimerov prve stopnje, in sicer pri predmetu  Preizkušanje in karakterizacija polimernih materialov ter zagotavljanje kakovosti. 

Dipl. Inž. Dr. mont. Andreas Hausberger svojo poklicno pot razvija na Polymer Competence Center Leoben (PCCL), kjer je vodja oddelka za tribologijo polimerov. Ima več kot deset let izkušenj s področja tribologije polimerov. Njegova glavna področja raziskovanja pa so na področju analize napak, razvoj metod, optimizacija materialov in komponent za tribološke sisteme. Dipl. Inž. Dr. mont. Andreas Hausberger je študiral polimerno inženirstvo na Montanuniversität Leoben, po končanem magisteriju je nadaljeval z doktorskim študijem s tematiko s področja tribologije polimerov.

Dr. mont. Andreasu Hausbergerju iskreno čestitamo za uspešno izvedeno predavanje v habilitacijskem postopku.

 

Prejšnji članek Razpis volitev v Študentski svet FTPO
Naslednji članek Zagovor diplomskega dela

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English