Aktualno

Aktualno
Intenzivno usposabljanje mednarodnih partnerjev v okviru projekta POLYFLIP
/ Kategorije: Aktualno

Intenzivno usposabljanje mednarodnih partnerjev v okviru projekta POLYFLIP

V mesecu septembru je na naši fakulteti potekalo 4 dnevno usposabljanje v okviru projekta Polyflip, kjer s partnerji iz 3 držav razvijamo in preizkušamo metodo obrnjene učilnice (Flipped classroom approach) za inženirske visokošolske študijske programe. Projekt se izvaja v okviru programa ERASMUS+ Strateška partnerstva. Naša fakulteta je pobudnik in vodilni partner projekta.

V okviru projekta smo že pripravili koncept ter razvili spletni program usposabljanja, ki bo kmalu na voljo za širšo javnost. V mesecu septembru 2021 pa smo uspešno izvedli še 4 dnevno intenzivno usposabljanje, katerega namen je bil visokošolske učitelje iz treh partnerskih fakultet, ki izvajajo študijske programe s področja tehnologije polimerov, oborožiti z znanji in veščinami o metodi obrnjene učilnice, pripravi učnih poti v spletnih učilnicah, pripravi e-gradiv in drugim. Veseli smo, da se je usposabljanja udeležilo kar 16 udeležencev iz štirih držav in da smo usposabljanje lahko izvedli v živo v Slovenj Gradcu in Velenju, saj je bila to prva priložnost za srečanje v živo s projektnimi partnerji. S strani naše fakultete se je usposabljanja udeležilo 6 visokošolskih učiteljev in sodelavcev.

V naslednjih mesecih bodo vključeni visokošolski učitelji in sodelavci pripravili svoje učne poti in gradiva v spletni učilnici Moodle, ki jih bomo skupaj pregledali na 4. skupnem sestanku partnerjev februarja 2022 v Belgiji. Partnerji smo na 3. skupnem sestanku partnerjev določili datum in koncept mednarodne znanstvene konference na temo »Inovativne metode poučevanja v visokem šolstvu«, ki bo potekala maja 2022 na FTPO. Več o konferenci v naslednjem Novičniku.

Vse informacije v zvezi s projektom in aktivnostmi najdete na uradni spletni strani www.polyflip.eu

Usposabljanje je vodila strokovnjakinja na področju obrnjene učilnice Lut de Jaegher iz partnerske institucije Artevelde University of Applied Sciences iz Belgije.

Partnerje smo povabili na ogled mesta Slovenj Gradec.

Del usposabljanja je potekal v Velenju v Vzorčnem mestu (Pattern city).

Druženje ob Velenjskem jezeru.

Prejšnji članek ŽE DRUGA MEDNARODNA KONFERENCA NA TEMO KROŽNE EMBALAŽE V SLOVENIJI Z VEČ KOT 170 UDELEŽENCI IZ SVETA INDUSTRIJE IN IZ AKADEMSKE SFERE
Naslednji članek Čestitke novim diplomantom FTPO

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English