Aktualno

Aktualno
/ Kategorije: Aktualno, Štipendije

Inštitut Jožef Stefan - študentsko delo

Na Inštitutu Jožef Stefan ponujajo priložnost za študentsko delo, ki bi vključevalo pomoč pri različnih laboratorijskih opravilih in kasneje tudi možnost opravljanja diplomskih ali magistrskih nalog na to temo.

Njihova raziskovalna dejavnost je osredotočena na tekočekristalne elastomere (TKE), ter na kompozite, ki izvirajo iz teh materialov. Gre za materiale z reverzibilnim oblikovnim spominom, ki ga sproži sprememba temperature ali osvetlitev s svetlobo v UV spektru, tako da ta material deluje kot mehki aktuator. Njihov cilj je razviti ta material za 3D tiskanje, na čemer že aktivno delajo. Hkrati pa delujejo na razvoju novih mehkih pametnih naprav, ki temeljijo na TKE. Te bi lahko našle uporabo v mehki robotiki, kot umetne mišice, ali pa bi material deloval kot mehki aktivni element za določeno aplikacijo.

Študentsko delo bi obsegalo pomoč pri enostavni sintezi materialov, mehanski karakterizaciji ter osnovnih merjenjih z uporabo NMR spektroskopije. Delo bi potekalo na Inštitutu Jožef Stefan, delovni čas bi bil po dogovoru.

Kontak: Dr. Andraž Rešetič, andraz.resetic@ijs.si
Prejšnji članek Akciji zbiranju plastenk za Junake 3. nadstropja smo se pridružili tudi na FTPO
Naslednji članek Iščemo novega člana naše ekipe

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English