Aktualno

Aktualno
FTPO prejel uradno zahvalo za podporo pri Panevropskem hackathonu EUvsVirus
/ Kategorije: Aktualno

FTPO prejel uradno zahvalo za podporo pri Panevropskem hackathonu EUvsVirus

Za podporo Panevropskega hackathona EUvsVirus je FTPO  v teh dneh prejela uradno zahvalo s strani koordinatorja projekta. 

EUvsVirus je spletni hackathon, ki so ga, ob podpori Evropske komisije EU, organizirali akterji digitalnih ekosistemov iz cele Evrope in se je odvijal med 24. aprilom in 26. aprilom 2020. Udeleženci so bili povabljeni, da v 48 urah razvijejo inovativne rešitve za izzive, povezane s COVID-19.

Tako smo kot partner projekta EUvsVirus pomagali zbrati več kot 25.000 udeležencev, ki so oddali 2.163 projektov. Od tega je bilo nagrajenih 117 rešitev. Vabljeni, da si preberete kdo so nagrajenci in njihove rešitve ter uradno izjavo.

Za nadaljnjo podporo finalistom in zmagovalcem organizatorji projekta prirejajo nov dogodek -  EUvsVirus Matchathon, ki bo potekal med 22. in 25. majem 2020.  Med tem spletnim dogodkom bodo tem skupinam pomagali, da se uskladijo z univerzami, akademskimi ustanovami in raziskovalnimi inštituti, ki lahko pomagajo pri uvajanju njihovih rešitev v proizvodnjo in okrepijo našo sposobnost za boj proti COVID-19. 

Več na:  https://euvsvirus.org/

Prejšnji članek Panevropski hackathon EUvsVirus
Naslednji članek Sklep dekana FTPO v zvezi z vračanjem na delovna mesta

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English