Aktualno

Aktualno
Fakulteta za tehnologijo polimerov vstopa v nov projekt LFIA-REC, financiran iz Norveškega finančnega mehanizma 2014-2021
/ Kategorije: Aktualno

Fakulteta za tehnologijo polimerov vstopa v nov projekt LFIA-REC, financiran iz Norveškega finančnega mehanizma 2014-2021

Recikliranje hitrih antigenskih LFIA testov (COVID-19), LFIA-REC

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v vlogi nosilca programa za blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje v Uradnem listu RS (74/2021, z dne 14. 5. 2021) objavila javni razpis za sofinanciranje projektov v okviru programa blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje, ki se financira iz sredstev Norveškega finančnega mehanizma 2014–2021 in pripadajoče slovenske udeležbe.

Naša fakulteta je skupaj s partnerji: Univerza v Mariboru (Fakulteta za strojništvo), UKC Maribor, IMT Ljubljana, Surovina d.o.o. Maribor, Zlatarna Celje d.o.o. in  Plastika Skaza d.o.o. pristopila k prijavi projekta z naslovom Recikliranje hitrih antigenskih LFIA testov (COVID-19) (akronim: LFIA-REC). Projekt je bil izbran v financiranje dne 12.9.2022, višina dodeljenih sredstev znaša največ do 674.873,85 €.

Glavni cilj projekta je zbiranje in obdelava uporabljenih hitrih antigenskih LFIA testov (COVID-19) ter vzpostavitev modela za njihovo obdelavo z namenom ponovne uporabe za različne namene. Projektna vsebina sledi dolgoročnemu cilju akcijskega načrta EU za krožno gospodarstvo, ki vključuje zmanjšanje odlaganja odpadkov na odlagališčih in povečanje ponovne uporabe in recikliranje odpadkov.
 

Nosilec projekta: Univerza v Mariboru, Članice UM, vključene v projekt: Fakulteta za strojništvo

Vodja: izr. prof. dr. Rebeka Rudolf

Partnerji projekta:

Fakulteta za tehnologijo polimerov Slovenj Gradec (FTPO), 

Plastika Skaza d.o.o. Velenje (SKAZA), 
Inštitut za kovinske materiale in tehnologije Ljubljana (IMT), 
Zlatarna Celje d.o.o. Celje (ZC), 
Univerzitetni klinični center Maribor (UKC MB), 
Surovina d.o.o. (SUROVINA)

Prejšnji članek Uspešen zaključek Poletnih šol za poklice prihodnosti za mlade od 9 do 18 let
Naslednji članek Izvedba šolanja »DSC karakterizacija polimerov« v podjetju Kolektor

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English