Aktualno

Aktualno
Ekskurzija v podjetje TGK d.o.o. – brizganje gume
/ Kategorije: Aktualno

Ekskurzija v podjetje TGK d.o.o. – brizganje gume

Dne 26. novembra 2019 so si študenti 3. letnika pri predmetu Tehnologija polimerov 2 ogledali podjetje TGK d.o.o. iz Prevalj. Ekskurzija je sledila predavanju na temu brizganje gume, ki ga je v okviru programa Erasmus+ izvedel gostujoči predavatelj Dipl.-Ing. Dr. mont. Roman Christopher Kerschbaumer Dipl.-Ing. Dr. mont. Roman Christopher Kerschbaumer je Vodja raziskovalne skupine »Processing Technologies« na Polymer Competence Center Leoben GmbH (PCCL), s področjem brizganje gume, pa se intenzivno ukvarja že od diplome, je tudi tesen partner FTPO in sodeluje v raziskovalnem projektu PolyMetal.

Študenti so v okviru gostujočega predavanja najprej dobili teoretično osnovo in znanja o posebnosti brizganja gume v primerjavi z brizganjem termoplastov, nato pa so si lahko naslednji dan v podjetju TGK d.o.o. ogledali eno najmodernejših proizvodenj v Evropi. TGK d.o.o. namreč s tehnologijo brizganja gume izdeluje izdelke z visoko dodano, ki so prisotni v vodilnih svetovnih industrijah in so rezultat popolnoma avtomatiziranih proizvodnih procesov, lastnih inovativnih proizvodnih rešitev, vrhunske tehnologije in najvišje kakovosti.

V okviru ekskurzije so jim predstavniki podjetja najprej predstavili tehnologije in izdelke, nato pa je sledil voden ogled po podjetju.

Prejšnji članek Uspešen zagovor diplomskega dela Luke Povšeta
Naslednji članek NOVIČNIK FTPO, november - december 2019

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English