Aktualno

Aktualno
Ekipa FTPO na teambuildingu v Savinjski dolini
/ Kategorije: Aktualno

Ekipa FTPO na teambuildingu v Savinjski dolini

V začetku meseca junija se je ekipa FTPO odpravila na teambuilding v prelepo Savinjsko dolino. Druženja izven okvirov fakultete smo se vsi že pošteno veselili.

Zbrali smo se pri turistični kmetiji Govc - Vršnik v Solčavi, kjer nas je pričakal lokalni zajtrk. Po zajtrku smo se predali v roke animacijskega teama agencije Okej, ki so za nas pripravili zabavne in kreativne teambuilding igre. Kasneje smo se razdelili v 4 ekipe in se sprehodili do Robanovega Kota – ene od treh alpskih dolin, ki jo obdajajo visoke apneniške gore (Ojstrica, Krofička in Raduha) in ki je tudi zaščiten naravni park. Na poti do planšarije v Robanovem kotu smo reševali zanke in uganke, kjer smo spodbujali medsebojno komunikacijo, zaupanje in sodelovanje ter uporabili vse sposobnosti za reševanje danih nalog, kar je tudi glavni namen tovrstnih teambuilding aktivnosti.

Ob prihodu nazaj smo se okrepčali ter se ponovno pomerili v novem teamskem izzivu imenovanem "Frača Challenge". Naloga ekip je bila, da iz enakih materialov izdelamo samostoječo fračo, s katero bo možno izstreliti žogico. Izziv so vse štiri ekipe vzele skrajno resno in se izdelovanja frač lotile vsaka po svojem edinstvenem sistemu. Treba je povedati, da je vsaka frača bila zelo trdna in izvirna, zato so o zmagovalcu odločale še druge pomembne lastnosti, to so spretnost in tehnika izstrelitve žogice.

Po pristen savinjskem kosilu na turistični kmetiji Vršnik- Govc smo preverili rezultate vseh ekip in razglasili zmagovalca, vsaka ekipa pa je prejela simbolično nagrado. 

S tem se je zaključil uradni del, neuradni del pa smo nadaljevali v Kampu Menina z vodno avanturo po Savinji. V spremstvu strokovnih inštruktorjev se nas je velika večina ekipe FTPO podala s kajaki po reki Savinji, kjer so nas čakali ne več toliko timski izzivi; premagovanje nepredvidenih brzic, izogibanje kamenju, pariranje visoki vodi Savinje in dežju.

A tudi te izzive smo kljub mnogih pomislekom uspešno premagali in že določili datum ter lokacijo naslednjega FTPO teambuildinga :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prejšnji članek Objava razpisa za študente FTPO - sodelovanje v projektu Maska 100
Naslednji članek NOVOST V SLOVENJ GRADCU: POLETNI ŠOLI ZA POKLICE PRIHODNOSTI za mlade od 9-14 let

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English