Aktualno

Aktualno
Dogodek »Inovativne tehnologije v industriji plastike« v okviru Mednarodnega industrijskega sejma privabil več kot 100 udeležencev
/ Kategorije: Aktualno

Dogodek »Inovativne tehnologije v industriji plastike« v okviru Mednarodnega industrijskega sejma privabil več kot 100 udeležencev

Prejšnji teden, od 18. do 21. aprila 2023 je v Celju potekal Mednarodni industrijski sejem (MIS),  ki je po navedbah organizatorjev beležil rekordno število razstavljavcev in obiskovalcev. Sejma se je udeležilo 330 razstavljavcev iz 15-ih držav, predstavljenih je bilo 1000 blagovnih znamk iz 30-ih držav, sejem pa je obiskalo več kot 17.000 obiskovalcev.

Naša fakulteta je svoj prostor imela v sejemski dvorani L1, kjer smo na ogled postavili demonstratorje preteklih in aktualnih projektov ter rezultate sodelovanj z industrijskimi partnerji. Predstavili smo  tudi tekoče dogodke in bili na voljo obiskovalcem za vsa vprašanja. Obiskovalci so si lahko ogledali naše prostore in laboratorije preko VR očal in sodelovali v nagradni igri. Prvi dan sejma nas je obiskal tudi predsednik vlade, dr. Robert Golob.

Zadnji dan sejma, petek, 21. 4. 2023, pa je bil posvečen industriji plastike, kjer je naša fakulteta v sodelovanju z GIZ Grozd Plasttehnika v dvorani Celjanka organizirala dogodek »Inovativne tehnologije v industriji plastike«. Dogodek je vodil in moderiral dekan Fakultete za tehnologijo polimerov, izr. prof. dr. Blaž Nardin.

V prvem sklopu dogodka - Inovativne tehnologije predelave in poučevanja je naš zaposleni visokošolski učitelj prof. dr. Walter Friesenbichler pripravil predavanje z naslovom Injection Compression Moulding. Dekan, izr. prof. dr. Blaž Nardin, pa je predstavil izobraževanja in usposabljanja na najboljših evropskih institucijah, tudi v okviru projekta IPPT-TWINN, kjer naša fakulteta sodeluje kot koordinator projekta. Prav tako so bili obiskovalci deležni predstavitve praktičnega prikaza Hololense tehnologije, ki je ena izmed inovativnih tehnologij poučevanja na FTPO.

Na daljavo sta se nam v okviru sklopa Kombinirane tehnologije izdelave plastičnih kompozitov pridružila tudi partnerja projekta IPPT-TWINN, Prof. Dr. Jasper Hollender (IWK Institute for plastic processing and material technologies, Švica, predavanje: Thermoplastic Foam Injection Molding) ter Dr. Josef Kovacs (Budapest University of Technology and Economics (BME), Madžarska, predavanje: TRTM – New Technology for Continuous Reinforced Recyclable Thermoplastic Parts). Počaščeni in veseli smo, da se nam je na dogodku  pridružil tudi gospod Janez Navodnik (Navodnik d.o.o.), ki je zaslužen za ustanovitev naše fakultete in izvedel zanimivo predavanje na temo Inovativne tehnologije v predelavi plastike.

V sekciji Novosti na področju tehnologij predelave plastike smo gostili gopoda Aleša Adamljeta iz podjetja Hella Saturnus Slovenija d.o.o., ki je predstavil Izzivi na področju elektro mobilnosti pri brizganju plastike. V goste smo povabili Dr. Soeren-a Griessbach-a iz podjetja Fraunhofer, Nemčija, ki je predstavil tematiko Možnosti uporabe SLS tehnologije.

Pri Izzivih recikliranja smo govorili o recikliranju duroplastov in aktivnostih povezanih s projektom DeremCo, katero tematiko in aktivnosti je predstavil predstojnik Centra za sodelovanje z gospodarstvom, viš pred. Silvester Bolka. Predavanje na temo: How to strongly reduce or eliminate dust when using regrind and improve the end product quality, pa je izvedel Robert Tesar iz podjetja Vismec, Italija. 

Dogodek je bila izvrstna priložnost za mreženje in izmenjavo mnenj. Dogodka se je udeležilo skupno več kot 100 obiskovalcev, med njimi so bili tako predstavniki podjetij in različnih institucij ter študenti kot tudi srednješolci, ki so jih pritegnile aktualne tematike. 

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije.

 

Prejšnji članek GOGETAIR d.o.o. - konstrukterji, sestavljalci letal, Demo / prodaja pilot
Naslednji članek Otvoritev nove Študentske dnevne sobe v Hostlu Slovenj Gradec

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English