Aktualno

Aktualno
Daniel Vetter iz IWK - Institut für Werkstofftechnik und Kunststoffverarbeitung -na FTPO v okviru »Swiss-European Mobility Programme«
/ Kategorije: Aktualno

Daniel Vetter iz IWK - Institut für Werkstofftechnik und Kunststoffverarbeitung -na FTPO v okviru »Swiss-European Mobility Programme«

Na izmenjavo v okviru »Swiss-European Mobility Programme – Staff Mobility for Training« je iz Inštituta za znanost materialov in predelavo plastike iz Rapperswila, prišel na FTPO g. Daniel Vetter.

Glavni namen njegove izmenjave, ki je potekala od 8. 9. 2018 do 14. 9. 2018, je bilo usposabljanje na področju karakterizacije plastike, s poudarkom na toplotni karakterizaciji s pomočjo Flash DSC, TGA-FTIR povezave, TGA/DSC, HotDisk in DMA. Skupaj z našimi zaposlenimi v laboratoriju je izvedel meritve in karakterizacije na omenjeni opremi, delno v povezavi z vzorci, ki so jih pripravili v Švici, delno z vzorci projektov na FTPO. Obisk je bil namenjen tudi krepitvi odnosov in pričetku sodelovanja med inštitutom IWK in FTPO, za kar so v veliki meri zaslužne tudi izvedene meritve skupaj s karakterizacijo, saj smo uspeli dokazati, da je oprema v laboratorijih FTPO zares sodobna, da so zaposleni sposobni kakovostno karakterizirati dobljene rezultate ter da se glede opreme in kompetence z omenjeno institucijo zelo dobro dopolnjujemo.

V zadnjih dveh dneh se mu je pridružil tudi direktor inštituta, prof. Dr. Frank Ehrig. Ob njunem obisku je bil pripravljen tudi podroben plan krepitve nadaljnjega sodelovanja.

V okviru obiska smo poskrbeli tudi za dobro počutje obeh gostov iz Švice. Med drugim smo obiskali Uršljo goro, Cerkev Sv. Jurija na Legnu (le-ta je poznana steklenem dnu, skozi katero so vidne vrhunsko prezentirane arheološke ostaline oziroma ruševinski ostanki starejših sakralnih objektov in grobov), povzpeli smo se na Rahtel nad Slovenj Gradcem, doživeli fontano piv v Žalcu in izvedli voden ogled galerije Slovenj Gradec ter mestnega jedra Slovenj Gradec. Oba gosta iz Švice sta bila z bivanjem v Slovenj Gradcu in rezultati izmenjave na FTPO navdušena in pozitivno presenečena nad raznolikostjo izvedenih strokovnih analiz skupaj s karakterizacijo. Ob delu smo iskali sinergije za sodelovanje, predvsem način, kako se lahko dopolnjujemo in tako še hitreje in kvalitetneje opravljamo zadane naloge.

Prejšnji članek Zagovor magistrskega dela
Naslednji članek Uvodni dan v študijsko leto 2018/2019

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English