Karierne zgodbe diplomantov FTPO

Karierne zgodbe diplomantov FTPO
Karierna zgodba diplomantke FTPO, Tajde Glamočak
/ Kategorije: Karierne zgodbe

Karierna zgodba diplomantke FTPO, Tajde Glamočak

Prihajam iz Savinjske doline, natančneje iz vasice Letuš. Srednjo šolo sem obiskovala na Šolskem centru Celje, smer okoljevarstveni tehnik.

Za študij na FTPO sem prvič slišala, ko so predstavniki fakultete imeli predstavitev področja na naši srednji šoli. Njihova predstavitev se mi je zdela zelo všeč, zato sem se odločila, da jih obiščem tudi na informativnem dnevu, kjer so me prepričali s prikazom laboratorijskih preizkusov. Hkrati pa sem bila navdušena nad bogato opremljenimi laboratoriji z vrhunsko opremo.

Pri samem študiju mi je bilo najbolj všeč to, da smo imeli veliko praktičnih in laboratorijskih vaj, ki so bile smiselno zastavljene v skladu s predavanji. Tudi profesorji so odlični, od njih smo prejeli veliko znanja. Velika prednost fakultete so tudi predavanja gostujočih predavateljev iz industrije. Tako smo spoznali, kako se znanje s fakultete prepleta z delom v podjetjih. Dobili smo tudi veliko drugih splošnih znanj, kot so management, mehatronika, finance, kar pomeni širok nabor znanj.

Študirati v Slovenj Gradcu je prav lepa izkušnja. Všeč mi je bilo, ker je Slovenj Gradec mirno mesto, saj sem za študij rabila mir. Če pa smo se želeli družiti, pa smo prav tako našli čas in prostor za to, saj smo si skupaj s sošolci in ostalimi študenti fakultete organizirali družabne večere. Ker je študij potekal od ponedeljka do četrka, sem lahko ob koncu tedna (petek in sobota) opravljala študentsko delo v podjetju Kovinoplastika Povše, kjer sem nabirala prve izkušnje v povezavi s predelavo polimerov. Takšno delo sem opravljala tudi čez poletje.

V okviru obvezne prakse, ki je v 3. letniku, sem delo opravljala v podjetju BSH v Nazarjah. Nato sem še približno 2 leti kot študentka delala v istem podjetju v različnih oddelkih in nabirala različne delovne izkušnje. Zatem pa se je priložnost pojavila v podjetju Plastika Skaza, kjer delam tudi sedaj kot raziskovalka na področju materialov, v oddelku raziskav in inovacij. Veliko pridobljenega znanja na fakulteti lahko uporabljam pri svojem delu, še vedno pa je veliko stvari, ki se jih sproti učim in spoznavam nove trende v industriji polimerov. V podjetju aktivno sodelujemo v slovenskih in evropskih projektih. Trenutno sem odgovorna za testiranja materialov in produktov, tako da ves čas iščem še dodatne možnosti za izboljšave na produktih. Sodelujem tudi z različnimi oddelki znotraj podjetja, predvsem z oddelkom razvoja in kakovosti. Nekatere analize pri testiranju zajemajo tudi povezovanje in sodelovanje z zunanjimi inštitucijami.

S FTPO smo v tesnem stiku, podjetje Plastika Skaza je namreč njen soustanovitelj in partner, sama pa trenutno obiskujem še magistrski študij Tehnologija polimerov.

Kot moj večji dosežek bi izpostavila uspešno prijavo dveh manjših projektov, s svojimi predlogi izboljšav, ki jih opazim tekom testiranj, pa prispevam tudi k razvoju novih produktov.  Rekla bi, da se čez 10 let vidim kar na podobnem delovnem mestu in sicer kot raziskovalka. Zelo všeč mi je razgibanost dela, ki ga opravljam. Še naprej bi rada testirala in vpeljevala nove trajnostne materiale in na ta način skrbela za lepši planet.

V prostem času se najraje ukvarjam s športom. Predvsem obožujem cestno kolesarstvo. Udeležujem se amaterskih kolesarskih tekem. Poleg tega rada tudi potujem.

Prejšnji članek Karierna zgodba diplomanta FTPO, Aljaža Buta, mag. inž. tehnol. polim.
Naslednji članek Karierna zgodba diplomanta FTPO, Roka Završnika, mag. inž. tehnol. polim.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English