Karierne zgodbe diplomantov FTPO

Karierne zgodbe diplomantov FTPO
Karierna zgodba diplomantke FTPO – Tadeje Završnik, mag. inž. tehnol. polim.
/ Kategorije: Karierne zgodbe

Karierna zgodba diplomantke FTPO – Tadeje Završnik, mag. inž. tehnol. polim.

»Prihajam iz Graške Gore (okolica Slovenj Gradca), po končani osnovni šoli pa sem obiskovala Škofijsko gimnazijo v Mariboru.

Že v času šolanja na srednji šoli sem se udeležila predstavitve takrat še Visoke šole za tehnologijo polimerov (VŠTP). Študij se mi je zdel izredno zanimiv, ampak ker nisem želela študirati v domačem kraju, sem se najprej vpisala na Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo. Tekom študija sem ugotovila da imajo tako velike fakultete zelo neoseben pristop in da pa ima lahko študiranje v domačem kraju tudi svoje prednosti. Ker sem si želala pridobiti bolj "uporabno znanje kemije", sem se konec 1. letnika prepisala na FTPO.

Pri študiju na FTPO mi je najbolj všeč praktična naravnanost, predavatelji iz prakse, osebni pristop osebja in zaposljivost po koncu študija.

Študentsko življenje je definitivno drugačno, kot v večjih mestih. Mislim pa, da je na koncu pomembna družba, če je ta taprava, se imaš super v Slovenj Gradcu ali Ljubljani. Smo se pa na zabave večkrat odpravili tudi v Maribor in Ljubljano. Ker sem želela, da študenti v Slovenj Gradcu nismo prikrajšani za študentsko življenje, sem se v tistem času pridružila študentskemu svetu FTPO, ki sem ga eno leto tudi vodila kot predsednica. Organizirali smo različne zabave in aktivnosti izven študija.

Ker smo študenti na fakulteti imeli možnost obvezno prakso opravljati v tujini v okviru programa Erasmus+, sem v 3. letniku za 2 meseca prakso opravljala na inštitutu Polymer Competence Centru (PCCL) v Gradcu. Na inštitutu smo sintetizirali polimere za biomedicinske aplikacije in preučevali mehanske in kemijske lastnosti le teh. Pridobila sem ogromno novih znanj, imela priložnost delati z vrhunsko opremo in izboljšala angleščino, prav tako pa sem v študentskem domu, kjer sem bivala navezala stike z ljudmi iz celega sveta, s katerimi sem v stiku še danes.

Delovne izkušnje sem pričela nabirati s študentskim delom v podjetju Kopur, kjer sem sprva pomagala pri pripravi projektne dokumentacije, 10 mesecev kasneje pa sem se tam tudi redno zaposlila ter hkrati istega leta ob delu pričela z magistrskim študijem na FTPO. V podjetju Kopur d.o.o. sem zaposlena kot razvojni tehnolog. Moje delovne naloge in odgovornosti zajemajo vzorčenje izdelkov za avtomobilsko industrijo, vodenje projektne dokumentacije, izvajanje meritev zvočne absorpcije, gorljivosti in mehanskih lastnosti proizvedenih izdelkov, pri čemer redno sodelujemo tudi z laboratorijem na FTPO.

V prostem času zelo rada potujem in hodim v hribe, berem knjige in se družim s prijatelji in družino.«

Prejšnji članek Karierna zgodba diplomanta FTPO – Branka Stojanovića
Naslednji članek Karierna zgodba diplomantke FTPO – Rebeka Nenadović

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English