Karierne zgodbe diplomantov FTPO

Karierne zgodbe diplomantov FTPO
Karierna zgodba diplomantke FTPO, asist. Teje Pešl, mag. inž. tehnol. polim.
/ Kategorije: Aktualno, Karierne zgodbe

Karierna zgodba diplomantke FTPO, asist. Teje Pešl, mag. inž. tehnol. polim.

"Prihajam s Koroške, natačneje iz Kotelj, v srednjo šolo sem hodila na Gimnazijo na Ravnah na Koroškem.

Za študij na FTPO so me navdušili predstavniki (takrat še) Visoke šole za tehnologijo polimerov (VŠTP), ko so v 3. letniku na naši gimanziji predstavljali študijski program. Ker sem si želela fakulteto obiskovati nekoliko dlje od doma, sem najprej poskusila srečo v Mariboru na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT).  Ampak sem se že po enem letu vrnila domov in vpisala na FTPO, saj sem ugotovila, da me čista kemija ne zanima toliko kot združeno področje - kemije in strojništva. Mojo odločitev o pravi izbiri študija na FTPO je podprlo tudi dejstvo, da je le ta zelo praktično naravnan, saj je laboratorijskih vaj in s tem praktičnega dela zelo veliko.

Študij sam je zelo pester, zajema tako področje strojništva, modeliranja, kemije in seveda vsa podporna področja, ki jih inženir potrebuje. Super mi je bilo, da smo imeli res veliko praktičnih laboratorijskih vaj ter delo na konkretnih težavah podjetij, ne le pridobivanje teoretičnega znanja. Všeč mi je tudi, da fakulteta sprejme omejeno število študentov, saj nas tako vsi profesorji poznajo po imenih in se počutiš sprejeto in vključeno. Fakulteta se prav tako zelo odziva na komentarje in predloge študentov in s tem le še izboljšuje študijski program.

Sama tistega pristnega študentskega življenja nisem izkusila, saj sem med študijem bivala doma, sem se pa vseeno udeleževala vseh dogodkov, ki jih je organizirala fakulteta. Na fakulteti je namreč aktiven tudi Študentski svet, ki poskrbi za aktivnosti, ki so nam nedvomno popestrile dneve, večere in noči v Slovenj Gradcu.

V času študija so mi predstavniki FTPO pomagali izbrati ustrezno podjetje za opravljanje praktičnega usposabljanja, kjer sem spoznala vse korake v procesu izdelovanja elastomernih komponent za avtomobilsko industrijo.

Priložnost za zaposlitev pa se mi je ponudila že med opravljanjem praktičnega dela diplomskega dela, ko me je (takrat še) direktorica FTPO Maja vprašala, če bi se želela zaposliti kot laborantka na FTPO. Seveda ni bilo potrebno dvakrat pomisliti. Ob delu se srečujem z vsakodnevnimi izzivi in novostmi ob izvajanju meritev in procesih predelave polimerov. Ob delu sem se vpisala tudi na magistrski študij na FTPO, ki sem ga lani tudi uspešno zaključila in tako tudi pridobila možnost napredovanja na delovno mesto asistenta, kjer sem tudi trenutno zaposlena. Moje delovno mesto zajema raziskovalno delo na projektu PolyMetal, sodelovanje pri izvajanju meritev za podjetja v našem Centru za sodelovanje z gospodarstvom ter kot asistentka izvajam laboratorijske in seminarske vaje pri nekaterih predmetih na 1. in 2. stopnji študija na FTPO.

Kot moj delovni dosežek bi izpostavila uspešno sodelovanje na projektu PolyMetal, kjer razvijamo polimerni material, ki bi bil na videz in otip podoben kovini, projektni rezultati so namreč izjemni.

Že od majhnih nog sem športno aktivna, v zadnjem času pa sem odkrila ljubezen do gora in sem bazen zamenjala za mojo domačo Uršljo goro."

Prejšnji članek Karierna zgodba diplomanta FTPO, asist. Bojana Podpečana, mag. inž. tehnol. polim.
Naslednji članek Karierna zgodba diplomantke FTPO, Dunje Cehner, Služba za kakovost in razvoj CGP d.d.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English