Karierne zgodbe diplomantov FTPO

Karierne zgodbe diplomantov FTPO
Karierna zgodba diplomanta FTPO, Roka Završnika, mag. inž. tehnol. polim.
/ Kategorije: Karierne zgodbe

Karierna zgodba diplomanta FTPO, Roka Završnika, mag. inž. tehnol. polim.

Prihajam iz Dobrovelj, planote med Spodnjo in Zgornjo Savinjsko dolino. Srednjo šolo sem opravljal v Celju in sicer Sredno šolo za gradbeništvo in varovanje okolja.

Za študij na FTPO sem se odločil predvsem zaradi zaposlitvenih možnosti. Med študijem pa sem najbolj cenil osebni pristop predavateljev in ostalega osebja. Predavatelji so iz gospodarstva, kar je po mojem mnenju največja prednost fakultete.

Imel sem super družbo, bil nas je bilo pet prijateljev, ki smo živeli skupaj in smo si sami ustvarjali vzdušje in aktivnosti. Ob študiju pa sem imel čas tudi za stvari, ki jih imam rad, to je delo na domačiji, delo gasilca in za ukvarjanje z različni športi.

S trenutnim delodajalcem sem navezal stik po končani diplomi, pri čemer so mi pomagali predstavniki Kariernega centra FTPO. Tako sem se po diplomi zaposlil v podjetju Turnaplast iz Laškega, kjer sem zaposlen še danes. Za delo v tem podjetju me je predvsem prepričalo zanimivo področje dela. Z delom sem pridobil in še pridobivam veliko izkušenj, s katerimi nadgrajujem do sedaj pridobljeno teoretično in praktično znanje. Seveda pa je potrebno na delovnem mestu konstantno nadgrajevanje znanja, saj to zahteva področje dela.

Zaposlen sem v oddelku tehnologije in razvoja. Trenutno sem odgovoren za 8 projektov, ki vključujejo 13 orodij za brizganje plastike. Skrbim, da se izvedejo vse aktivnosti potrebne za vpeljavo novih izdelkov v proizvodnjo (koordiniranje optimizacije orodij, snovanje delovnih procesov, urejanje dokumentacije…) Poleg projektnega vodenja programiram merilni stroj oz. izdelujem nove merilne programe. Ena od nalog je tudi pomoč proizvodnji, npr. priprava pakirnih predpisov, navodil za delo, posodabljanje sistema (poraba materiala, čas ciklov…) ter reševanje raznoraznih problemov.

Med moje doslej največje delovne dosežke štejem uspešno zaključene tri projekte. Čez 10 let pa se vidim na kakšnem vodstvenem položaju kot je npr. vodja posameznega oddelka. Vsekakor pa želim biti na svojem področju suveren, strokovno podkovan in zanesljiv.

S fakulteto sem še vedno v stiku, predvsem poslovno, kar se tiče karakterizacije materialov. Vzorce z napakami namreč večkrat pošljemo na karakterizacijo v laboratorij fakultete.

V prostem času se najraje posvečam družini (ženi in sinu), rad pa opravljam tudi gozdarska in druga fizična opravila.

 

Že vas zanimajo še ostale karierne zgodbe diplomantov FTPO preberite TUKAJ.

Prejšnji članek Karierna zgodba diplomantke FTPO, Tajde Glamočak
Naslednji članek Karierna zgodba diplomanta FTPO, Dževada Kanurića

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English