Karierne zgodbe diplomantov FTPO

Karierne zgodbe diplomantov FTPO
Karierna zgodba diplomanta FTPO, Štefana Volka
/ Kategorije: Aktualno, Karierne zgodbe

Karierna zgodba diplomanta FTPO, Štefana Volka

Prihajam iz okolice Jesenic, bolj natančno iz Blejske Dobrave - malega podeželjskega naselja blizu Blejskega vintgarja. Srednjo šolo sem končal v Kranju, smer strokovna tehniška gimnazija.

Sledil je vpis na fakulteto. Šolanje sem nadaljeval na FTPO in čeprav to ni bila moja prva izbira, danes vem, da je bila edina prava. Za FTPO sem izvedel na predstavitvi fakultet na naši srednji šoli. Že od nekdaj me je zanimalo 3D tiskanje, 3D modeliranje in polimeri. Vse od naštetega FTPO ponuja , zato me je predstavitev navdušila.

Na FTPO mi je bil všeč predvsem osebni stik s profesorji in njihov odnos do študentov ter praktična naravnanost študija. V času študija smo imeli veliko zanimivih laboratorijskih vaj, praktičnega dela in raziskovalnih projektov v sodelovanju z drugimi podjetji preko katerih smo študentje pridobili veliko izkušenj in praktičnih znanj. Preko omenjenih projektov smo navezali kar nekaj stikov z bližnjimi delodajalci, pri čemer sem bil zelo pozitivno presenečen nad številčnostjo in kakovostjo podjetij, ki se nahajajo v okolici fakultete.

Študentsko življenje v Slovenj Gradcu ni bilo tako pestro kot npr. v Ljubljani ali Mariboru, vendar smo se s sošolci zelo dobro povezali in postali dobra družba. V prostem času ni manjkalo druženja ob igranju nogometa, odbojke, košarke, smučanja na Kopah ter žuranja.

Moja karierna pot se je začela v podjetju Iskra ISD Plast, kjer sem v času zadnjega letnika dodiplomskega študija opravljal praktično usposabljanje v orodjarni. Po končani prvi stopnji študija sem delo v orodjarni nadaljeval kot študent in poleg tega na pobudo podjetja svoje šolanje nadaljeval na magistrskem programu. Dve leti zatem oziroma lansko leto sem se v podjetju Iskra ISD Plast redno zaposlil kot raziskovalec. V podjetju sem zadolžen za 3D tiskanje, optimizacijo in pregled novih izdelkov ter simulacije za brizganje plastike. Poleg tega trenutno zaključujem s pisanjem magistrskega dela na temo izdelave materialne kartice v programskem okolju Moldex3D.

Težko rečem kje točno se vidim čez 10 let. Verjamem, da bom ostal v polimerni industriji, saj me to delo zanima in veseli. Sem človek, ki ima rad nove izzive, ki jih na tem področju zagotovo ne manjka.  

Stik s fakulteto še vedno ohranjam. V kolikor mi čas dopušča se udeležujem usposabljanj, ki jih organizira. Poleg tega se nanjo in na profesorje lahko obrnem, ko potrebujem pomoč ali nasvet, ko naletim na zahteven problem.

Prosti čas pa najraje preživim s punco ali prijatelji (tudi iz fakultete). Poleg tega rad 3D tiskam in modeliram, berem ter igram nogomet in družabne igre.

Prejšnji članek Karierna zgodba diplomantke FTPO, Valentine Benkovič

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English