Dogodki

Dogodki
POLETNA ŠOLA FTPO - Filmska šola
/ Kategorije: Aktualno

POLETNA ŠOLA FTPO - Filmska šola

KDO: Otroci iz MO Slovenj Gradec, stari do 10 do 12 let (15 otrok)

KDAJ: 26. do 30. avgust 2024 (15 ur)

CILJ POLETNE ŠOLE: Udeleženci se tekom celotedenske šole spoznajo z osnovami fotografije, filma ter animiranega filma ter stopijo v stik z opremo, ki je potrebna za izdelavo izdelkov, fotografij, videov na izbranem področju. Skozi celotedensko šolo udeleženci po področjih krožijo in jih spoznavajo tudi kot skupno področje – tako se naučijo, kako lahko z enako tehnično opremo izdelajo produkte na različnih področjih oz. glede na lastne ideje in potrebe.

CENA30 EUR na udeleženca

PRIJAVA (odprta od 5. 6. 2024): TUKAJ

 

 

VSEBINA: 

1. dan: Vstop v svet animiranega filma. Spoznavanje osnovnih principov animacije in kreiranja animiranih likov v situacijah, ki so nam blizu.

2. dan: Ogled in preizkušnja fotografske in video opreme ter spoznavanje različnih tehničnih elementov in pripomočkov, ki so potrebni za nastajanje (animiranega) filma ter fotografij. Udeleženci spoznajo in preizkusijo opremo ter njeno uporabnost glede na potrebo.

3. dan: Praktični prikaz studijskega in terenskega dela na področjih animacije, filma ter fotografije. Udeleženci spoznajo različne pristope v praksi in preko vaj lastne ideje pretvarjajo v izbran medij.

4. dan: Obdelava in postprodukcija. Udeleženci si ogledajo procese montaže, obdelave ter postprodukcije različnih izdelkov na izbranem področju ter spoznajo različne pristope, ki pripeljejo do končnega izdelka.

5. dan: Udejstvovanje na različnih vajah, ki povzamejo tedensko delo oz. pridobljeno znanje in priprava na zaključno predstavitev.

 

IZVAJALEC:Filmska šola Slovenj Gradec / Društvo eksperimentalne umetnosti Slovenija Na različnih filmskih delavnicah za otroke in mladostnike smo spoznali, da veliko število otrok navija za šolo, v kateri bi bilo risanje, fotografiranje, ustvarjanje zgodb, gledanje filmov in kreiranje novih svetov njihovi glavni šolski predmeti. Tako je v letu 2019 nastala Filmska šola Slovenj Gradec, ki je prva tovrstna šola za otroke na Koroškem. Ustanovljena je bila z namenom, da svojo kreativnost krepijo tudi tisti otroci in mladostniki, ki se ne najdejo zgolj v okvirjih glasbenega/športnega izobraževanja ali/in jih zanima ustvarjanje na področju avdio, video (film) in foto produkcije. Mentorji FŠ (Maša Flogie, Jernej Kovač Myint, Tomo Novosel) imajo znanja na področju filma, animacije, fotografije, oblikovanja, ilustracije, postprodukcije, video montaže, režije, scenaristike in pedagoškega dela.

 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
«julij 2024»
pontorsrečetpetsobned
24

Lonstroff d.o.o. - tehnolog

V podjetju Lonstroff d.o.o. iščejo nove sodelavce za delovno mesto tehnologa.
Preberi več
252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English