Aktualno

Aktualno
1. Mednarodna konferenca »Nano4Circularity«
/ Kategorije: Aktualno

1. Mednarodna konferenca »Nano4Circularity«

Včeraj, 04. 12. 2012, je v Mariboru potekala 1. Mednarodna konferenca »Nano4Circularity« - Priložnosti v krožnem gospodarstvu.

Konferenca je potekala pod okriljem Inštituta za okoljevarstvo in senzorje, d.o.o. in je bila namenjena gospodarstvenikom, ki jih zanima krožno gospodarstvo ter s tem nove priložnosti, ki jih ponuja sinergija nanotehnologij in samega krožnega gospodarstva. Namenjena je bila predvsem izmenjavi idej priznanih in uglednih raziskovalcev, znanstvenikov in strokovnjakov na področju krožnega gospodarstva za recikliranje kovin, redkih zemelj, voda, vse to z uporabo nanotehnologij. Predstavljeni so bili pereči problemi plastike /mikroplastike in načini njihovega reševanja. Diskusija je potekala tudi o tekstilnih odpadkih in priložnostih, ki jih ponuja njihova kemijska razgradnja.

S svojimi predstavitvami so sodelovali številni raziskovalci in strokovnjaki tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. S strani naše fakultete sta se konference udeležila dekan, doc. dr. Thomas Wilhelm, ter dr. Gregor Kraft. Dr. Wilhelm je imel na konferenci otvoritveno predavanje z zelo aktualno tematiko današnjega časa z naslovom: "Plastika in okolje: Dejstva, izzivi in strategija".

Več informacij o sami konferenci si lahko preberete tukaj.


 

 

Prejšnji članek Brucovanje 2018
Naslednji članek NOVIČNIK FTPO, oktober - november 2018

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English