Aktualno

Aktualno
Študentka Kristina Sešek se je vrnila iz šest mesečne Erasmus+ prakse
/ Kategorije: Aktualno

Študentka Kristina Sešek se je vrnila iz šest mesečne Erasmus+ prakse

Absolventka FTPO, Kristina Sešek, je konec meseca novembra 2019 zaključila šest mesečno mobilnost za namen opravljanja prakse v okviru Erasmus+. Kot smo že poročali v predprejšnji številki novičnika, jo je opravljala v nemškem kompavnderskem podjetju Lehmann&Voss&Co v Hamburgu v Nemčiji.

V zadnjem sklopu prakse je s predajo pridobljenega znanja na zaposlene zaključila optimizacijo slikovne analize mletih ogljikovih vlaken. Vzporedno je delala tudi na optimizaciji analiz drugih vlaken. Med drugim ji je podjetje omogočilo tudi obisk Emo sejma v Hannovru in sejma K 2019 v Düsseldorfu, nad katerima je bila navdušena.

Z novim študijskim letom so se pričele številne študentske aktivnosti. Udeleževala se je »Sprache café« druženj, na katerih se pogovarja izključno v izbranih tujih jezikih in »Piasta« večerov, na katerih je spoznavala tudi ostale študente. Jeseni se program na Harbourju umiri, rokovsko obarvane veselice, kot je opisala nedeljska jutra v »Fischauktionshalle«, in nočno življenje na znanem »Reeperbahnu« pa ostajata čez celo leto.

Kristina pravi, da so bivanjske težave, na katere je naletela in določene birokratske ovire, samo šola za življenje. "Vmes sem skoraj obupala. Potem pa spoznaš, koliko si sposoben. Ni bilo lahko, ampak bi šla takoj še enkrat", je povedala Kristina.

Prejšnji članek Obisk Laboratorijev SEM in XRD v Sij Metal Ravne, d.o.o.
Naslednji članek Razvoj projektne ideje, ter priprava investicijske dokumentacije – gostujoče predavanje pri predmetu Ekonomika podjetja

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English