Aktualno

Aktualno
Študent Matevž Korošec je uspešno zaključil Erasmus+ mobilnost na Polymer Competence Center Leoben GmbH, Avstrija
/ Kategorije: Aktualno

Študent Matevž Korošec je uspešno zaključil Erasmus+ mobilnost na Polymer Competence Center Leoben GmbH, Avstrija

Tokrat  je opravljanje Erasmus+ mobilnosti za namen prakse prvič potekalo voluntersko, saj je na mobilnost odšel študent 2. letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa Tehnologija polimerov I. stopnja, Matevž Korošec. Mobilnost je opravil na Polymer Competence Center v Leobnu (PCCL), Avstriji.

O svojem dvomesečnem gostovanju v Leobnu je povedal, da je v dveh mesecih pridobil ogromno znanja iz različnih področij raziskovalnega dela. Delal je v skupini za raziskovanje triboloških pojavov pod mentorstvom dr. Andreasa Hausbergerja. V okviru izmenjave je imel priložnost ogleda vseh laboratorijev tako na PCCL, kot Univerzi v Leobnu. Povedal je tudi, da je prvi teden študiral literaturo o glavnih pojavih obrabe kovinskih ter polimernih materialov. Med delom je spoznaval sodelavce, ki delajo na PCCL-u in prihajajo iz mnogih tujih držav. V nadaljnih tednih je imel priložnost opravljati meritve na različnih napravah za merjenje lastnosti polimernih materialov, predvsem na področju tribologije.

Povedal je tudi, da je bila Erasmus+ izmenjava ena izmed boljših izkušenj v njegovem življenju, kjer se je ogromno naučil, spoznal veliko ljudi, ter preživel 2 mesca v tuji državi in da bi to izkušnjo priporočil vsakomur.

 

Prejšnji članek Uvodni dan Fakultete za tehnologijo polimerov
Naslednji članek Obnovitveni tečaj matematike

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English