Pred študijem

Pred študijem

Najbolj zanimiv tehnični študij v državi

Naši študenti se po šolanju zlahka zaposlijo, saj so njihova znanja iskana v več kot 1700 slovenskih podjetjih.

Spoštovani bodoči študenti in študentke!

Veseli nas, da se zanimate za študij na Fakulteti za tehnologijo polimerov. Na tej strani lahko najdete osnovne informacije o naši fakulteti, študijskih programih, vpisu, obštudijskih dejavnostih in še kaj. Več informacij o možnostih za mednarodno dejavnost, tutorskem sistemu in aktivnosti Kariernega centra FTPO pa lahko dobite tukaj.

Za vse dodatne informacije pa na voljo tudi vodja Referata za študentske in študijske zadeve Anita Skrivarnik referat@ftpo.eu, 02 620 47 68 ali 070 892 270.

Fakulteta za tehnologijo polimerov edina v Sloveniji ponuja vsebinsko zaključen študij na področju polimernih tehnologij in materialov. Hiter razvoj področja in pomanjkanje znanj na tem področju diplomantom šole zagotavljata visoko zaželenost med delodajalci. Diplomanti lahko kariero nadaljujejo v več kot 1.500 podjetjih na področju predelave plastike in 200 orodjarnah po Sloveniji. Trenutni podatki kažejo, da je zaposljivost diplomantov v prvih šestih mesecih 98%.

1700+
potencialnih delodajalcev v Sloveniji

Prednosti študija na FTPO

  • tesen stik z gospodarstvom in praktična naravnanost študija
  • majhne skupine in pristni stiki med študenti in učitelji
  • dostop do vrhunske opreme za predelavo in karakterizacijo materialov
  • izvrstne zaposlitvene možnosti

Preverite, kaj pravijo naši študentje o študiju pri nas >

Bivanje in študij v Slovenj Gradcu

Fakulteta za tehnologijo polimerov ima svoj sedež v Slovenj Gradcu. Študentom je v mestu in okolici na voljo več možnosti za nastanitev, tudi številne zasebne sobe in stanovanja. Tesna povezanost fakultete z zavodi s področja športa in kulture študentom zagotavlja kakovostno preživljanje prostega časa. Študentski svet fakultete prireja številne študentske dogodke, za študente pa redno organiziramo zanimiva neformalna izobraževanja.

50 kosov vrhunske raziskovalne opreme
1700 potencialnih delodajalcev
4 študenti na učitelja
40 vrhunskih strokovnjakov
  • English